2009. december 3. 12:51

A francia PSA Peugeot Citroen tárgyalásokat kezdett a japán Mitsubishi Motors autógyárral együttműködésük elmélyítéséről.

Ez a francia cég közleménye szerint egy "stratégiai partnerséget" jelenthet. A japán Nikkei üzleti napilap viszont már azt is tudni véli, hogy a Peugeot Citroen 30-50 százalékos részesedést vásárolna a japán autógyárban 300 milliárd jenért, hozzávetőleg 3,4 milliárd dollárért).

A Peugeot Citroen szóvivője nem kommentálta a japán lap értesülését, csak annyit mondott, hogy partneri kapcsolat, vagy felvásárlás is lehetséges, de csak akkor, ha a Peugeot Citroen függetlensége megmarad, illetve, ha az összefonódás előnnyel jár a vállalat számára és beleillik stratégiájába.

Hasonlóképpen nem kommentálta a hírt a Mitsubishi sem, mindenesetre a piacok megelégedéssel nyugtázták a tervezett összefonódást, mert mindkét cég papírjainak az árfolyama jelentősen emelkedett.

Elemzők szerint az összefonódás révén a világ hatodik legnagyobb autóipari szövetsége jönne létre, a Peugeot Citroen elsősorban az elektromos autók gyártásával, és a környezetbarát technológia alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatokat szeretné átvenni a Mitsubishitől.

A két vállalatnak jelenleg több fontosabb együttműködési megállapodása van: egy közös gyár Oroszországban, illetve terepjárók és elektromos autók közös fejlesztése és értékesítése.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.