<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Mars a Wrigley megvásárlásával Oroszországban ellenőrző többséghez jut az A. Korkunov márkanévvel működő Ogyincovói csokoládégyárban is, amely elsősorban világszínvonalú pralinékat gyárt.

2007-ben a Mars ellenőrizte a csokoládészeletek (Mars, Snickers, Milky Way, stb.) orosz piacának 65,9 százalékát, a táblák 1,2 százalékát és a csomagolt pralinék és drazsék 5,1 százalékát.

A Korkunov fő profilja a csomagolt praliné, ebből a piac 16,1 százalékát mondhatja a magáénak. A rágógumikból a Wrigley az orosz piac mintegy 70 százalékát látta el. (A pénzben kifejezett adatok a 100 ezernél több lakosú városokra vonatkoznak.)

Oroszországban emellett a Mars még rendelkezik egy további csokoládégyárral és két állateledelt előállító gyárral, továbbá most épít egy új gyárat Uljanovszkban. A Wrigley Szentpéterváron gyárt rágógumit, és az A. Korkunov ellenőrző többségével rendelkezik.

A Wrigley megvásárlása a Mars által az orosz piacon nem okoz alapvető átrendeződést, viszont az egyesülés várhatóan jelentősen megnöveli a cég nyereségét a logisztikai szinergia révén - mutattak rá szakértők.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.