2008. május 28. 04:59

A Magyar Posta Zrt. rendkívüli felmondással megszüntette annak a dolgozónak munkaviszonyát, akit a kerékpártender előkészítésével és lebonyolításával bíztak meg - mondta el László Márta, a cég kommunikációs menedzsere az MTI-nek.

A posta munkatársát azért bocsátották el mert a gyanú szerint még a beszerzés meghirdetése előtt informálta a későbbi győztest a pályázat részleteiről. Az ügyben vizsgálat is indult.

Az MTI korábbi közlése szerint a Magyar Posta a közbeszerzési döntőbizottsághoz fordult, és azt kérte a testülettől, hogy vizsgálja meg a kerékpárbeszerzési tender menetét, a vizsgálat alatt függessze fel a már megkötött szerződést. A posta információja szerint vélhetően sérült a közbeszerzési eljárás versenysemlegessége, tisztasága.

A Magyar Posta Zrt. nemzetközi közbeszerzési eljárás keretében 4800 kerékpárt, további opciót, illetve öt évre szervizszolgáltatást vásárolt mintegy 1,1 milliárd forint értékben. A Fidesz korábban kifogásolta, hogy ilyen drága kerékpárokat szerez be a posta, ötezer kerékpárt vásároltak átlagosan 240 ezer forintért egy szlovén cégtől. Felvetették az is, hogy a közbeszerzést a majdani nyertes cégre szabták.

A posta akkor erre azzal reagált, hogy az eljárás nyertese a kifejezetten postai igények alapján Szlovéniában kifejlesztett KRPAN típusú kerékpárt szállít, amely már számos ország postai kerékpárjaként bizonyítja, hogy alkalmas postai kézbesítő kerékpárnak. Ezt a típust alkalmazza a szlovén, a horvát és az észt nemzeti posta, és a magyar mellett jelenleg finn postai megrendelés teljesítése is folyik.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.