2001. november 9. 11:00

Helybenhagyva a korábbi elsőfokú döntést a postabanki kisrészvényesek mellett döntött a Legfelsőbb Bíróság (LB) pénteki ülésén.

Helybenhagyva a korábbi elsőfokú döntést a postabanki kisrészvényesek mellett döntött a Legfelsőbb Bíróság (LB) pénteki ülésén, így az államnak 5 forint helyett 106,215 százalékos árfolyamon, 10 621,5 forintért kell megvásárolnia a Postabank részvényeit, és az árra 1998. október 20-tól számítva a kifizetésig 20 százalékos kamatot is fizetnie kell. A felperesek képviselői szerint a bíróság a kisrészvényesek keresetének maradéktalanul helyt adott, az ítélet jogerős és végrehajtható. Az LB a perköltség megtérítésére is kötelezte az államot.

Az ügyvédi iroda képviselője közölte azt is, hogy az írásbeli ítélet megismerése után kezdeményezni fogják a Pénzügyminisztériumnál, hogy a részvényfelvásárlásról szülessen peren kívüli megállapodás a többi károsulttal is, s a többi hasonló perben kössenek egyezséget.

A Pénzügyminisztérium az ítélet írásba foglalása után dönt arról, hogy benyújt-e felülvizsgálati kérelmet az ügyben, mivel a Legfelsőbb Bíróság a korábbi ítélet indoklását megváltoztatta.