2009. november 18. 04:36

Péntektől Postafone néven indítja el mobiltelefonos szolgáltatását a Magyar Posta.

A Posta virtuális mobiltelefonos cégként jelenik meg a piacon. A szolgáltatást a Vodafone hálózatán keresztül bonyolítja. A Napi közlése szerint az érintettek nem árultak el részleteket a konstrukcióról.

A két társaság ugyan még nem hozta nyilvánosságra az ügylet részleteit, de az MTI úgy értesült, hogy majdnem 800 postán és postai értékesítési ponton vehetnek majd péntektől mobilt az emberek. A két társaság elsősorban azt a potenciális vevőkört célozza meg, amelyik másképpen nem jutna hozzá a szolgáltatáshoz.

A szolgáltatás alapdíja percenként bruttó 30-35 forint között lesz, de talán közelebb a 30-hoz.

A kártyás mobilszolgáltatáshoz a hálózatot a Vodafone adja, a posta pedig értékesíti a telefonokat és a szolgáltatást.

A posta így virtuális mobiltelefonos cégként jelenik meg a piacon.

Az MTI érdeklődésére a posta csak annyit közölt, hogy pénteken sajtótájékoztatón közlik a szolgáltatás részleteit.

Az index.hu talált rá egy félkész, és később az internetről eltávolított honlapra, amely bizonyította, hogy a szolgáltatás ezen a héten megindul - olvasható a Népszabadságban. A lap azt írja, hogy ez a virtuális mobilszolgáltatás Európában nagyon népszerű. A legismertebb az Egyesült Királyságban a Tescoé, ezért sokan gondolták, hogy az áruházlánc Magyarországon is bevezeti.

Suba János, a Vodafone Magyarország kommunikációs igazgatója nem kommentálta az értesülést, illetve az ügylet részleteit, ám azt ő is elmondta, hogy pénteken sajtótájékoztatón ismertetik az együttműködést.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság egyelőre szintén nem kommentálja az ügyletet.

Magyarországon korábban már többször is felröppent a hír virtuális szolgáltatás indításáról, s többen tárgyaltak is már erről valamelyik magyarországi mobilcéggel. Eddig azonban egyik törekvés sem valósult meg, vélhetően azért, mert a mobilcégek nem adták bérbe másnak a hálózatukat.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.