2008. július 1. 08:44

Eredményt hirdetett a Magyar Posta (MP) a Postapartner programban, az ajánlatok értékelése alapján Heves megyében nyolc, Somogyban 17 és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 27 postán kezdhetik meg a működésüket az új postapartnerek 2008. július-augusztustól.

A 34 új partnerrel a következő hetekben kötik meg a szerződést. A közlemény szerint a közbeszerzési eljárás három szakaszban zajlott, az előminősítési eljárásában a cél a minél szélesebb szállítói lista kialakítása volt. A részvételi szakaszban a jelentkezők szakmai és műszaki alkalmasságát vizsgálták, végül az ajánlattételi szakaszban az összességében legelőnyösebb ajánlatok alapján választotta ki a posta a nyerteseket.

Az első ütemben kijelölt négy megye előminősítési eljárására 172 pályázó jelentkezett, a beérkezett jelentkezésből 161 volt eredményes. A részvételi szakaszban az üzemeltetésre felajánlott 291 postából 251-re 448 jelölés érkezett a 132 jelentkezőtől. Egy jelentkező több postát is megjelölhetett.

A 448 jelölésből 432 lett eredményes. Az utolsó forduló az ajánlattételi szakasz volt, amelyben összesen 88 ajánlat érkezett 48 ajánlattevőtől 74 szolgáltató-helyre - áll a közleményben.

A Postapartner Program iránt döntően egyéni és társas vállalkozások érdeklődtek, köztük számos jelenlegi postapartner is. A várakozásokhoz képest kevés önkormányzat látott lehetőséget a postai szolgáltatásban, holott más országokban erre sok példa látható - olvasható a közleményben.

A Magyar Posta tovább üzemelteti azokat a postákat, amelyek működését nem sikerült postapartnernek átadni. Ezeket egy későbbi időpontban ismét meghirdeti a társaság - ismerteti a közlemény.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.