2009. augusztus 13. 06:41

Lezárult a két éve futó Postapartner Program harmadik üteme is, amely eredményeként a Magyar Posta újabb 201 posta üzemeltetésére kötött szerződést kilenc megyében összesen 44 postapartnerrel. Ezzel országszerte 600 fölé emelkedett a postapartnerek által működtetett szolgáltatóhelyek száma.

A Magyar Posta 2007 őszén indította a hálózat átalakítását célzó Postapartner Programot, amelynek keretében a postai szolgáltatás ellátáshoz keres partnereket, bővítve ezzel a több mint tíz éve jól működő postapartneri hálózatát. Az országos programot a társaság több ütemben, közbeszerzési eljárás keretében hirdette meg. Az első két ütem alapján 143 posta működtetésére kötött szerződést postapartnerekkel a társaság.

A posta a közleményében kiemelte: a harmadik ütemre 2008 októberétől lehetett jelentkezni Bács-Kiskun, Békés, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Somogy, Tolna és Vas megye összesen 417 postájára. A Magyar Posta a meghirdetett 417 szolgáltatóhely mintegy felére, azaz 201 posta működtetésére talált partnert. A 44 sikeres pályázóval a Magyar Posta aláírta a szerződéseket, az új postapartnerek ez év szeptember közepétől vehetik át a postai szolgáltatást a településeken.

A program negyedik ütemében Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád és Zala megyében összesen 390 posta vesz részt. A közbeszerzési eljárás ajánlattételi szakaszában a beadási határidőre 46 jelentkezőtől 152 ajánlat érkezett. Az eredményhirdetés szeptemberben várható.

Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.