Az évi 1,5 millió literes magyar pálinkapiacon a Zwack Unicum részesedése 15 százalék körül van, de a prémium termékek piacán messze piacvezető - válaszolta Somogyi József pálinkamester a kecskeméti pálinka manufaktúra vezetője az MTI kérdésére.
A Kecskemét környékén termő rózsabarack és penyigei szilva gyümölcsök feldolgozása külön-külön két-két hordóban történik. A rózsabarack pálinkát kőris- és eperfa, míg a penyigei szilvapálinkát cseresznye- és eperfa hordóban érlelik nyolc hónapon keresztül. A Zwack pálinkáinak mintegy 30 százalékát érlelik, és ez a két termék az első, amelyet két hordóban. Az első, számozott palackokat most töltik.
Az új termékekhez az optimális érettségű gyümölcsöt kézzel válogatják, hosszan érlelik, így előállításának költsége viszonylag magas, ez magyarázza 9-10 ezer forint körüli fogyasztói árat - mondta Zwack Sándor.
Hozzátette: a Zwack Unicum stratégiai terméke a pálinka, és a most bemutatott két új termék a legjelentősebb innováció az Unicum Next bevezetése óta. Pálinkában egyébként 2002 óta mintegy 30 új terméket vezettek be a piacra.