2001. augusztus 6. 11:00

Az elmúlt években sok szó esett arról, hogy az internetek köszönhetően teljesen új üzleti modellek alakultak ki. A Pricline.com, 1998-99 nagy sztárja most saját túlélésével bizonyíthatja, hogy igenis van létjogosultsága az általa alkalmazott, új kereskedelmi modellnek.

Mire a Prcieline kicsit helyrebillent volna, beütött a dot-com válság. A Priceline hajdanában csaknem 120 dollárt érő részvényei a zuhanásának mélypontján 1 dollárhoz közelítettek. A korábban bőkezű befektetők óvatosabbak lettek, a vagyonokért fejvadászott csúcsvezetők angolosan távoztak.

Mostanában, miközben az internetes versenytársak közül erősen szorongatja a Priceline-t a Travelocity és az Expedia, egyre több légitársaság gondolja úgy hogy tud már annyit az on-line jegyértékesítésről, hogy közvetlenül is megjelenhessen a piacon.

Minden nehézség ellenére korai volna még temetni a Priceline-t. A sokirányú terjeszkedés után a vállalat most az alaptevékenységre, a repülőjegyek értékesítésére koncentrál. Komoly erőfeszítéseket tesznek korábban sokszor bírált ügyfélszolgálati munkájuk javítására is. Az előző negyedév eredményei valamivel jobbak lettek az előrejelzéseknél, a részvények árfolyama növekedésnek indult, mára meghaladja a 8 dollárt. Fény az alagút végén?


Forrás:

www.upside.com

www.redherring.com

www.thestandard.com

www.businessweek.com

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.