TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az év első három hónapjában a Rába Holding csoportszintű konszolidált árbevétele 16,3 százalékkal múlta felül az előző év azonos időszakának adatát, üzemi eredménye pedig közel meghétszereződött, 749 millió forintot tett ki - áll a társaság szerda délután kiadott negyedéves tájékoztatójában.

A Rába-csoport 2013 első negyedévében 860 millió forint nettó nyereséget ért el a tavalyi év hasonló időszakában realizált 34 millió forint nyereséggel szemben. Az idei év első három hónapjának mutatói is "biztatóan jelzik, hogy a Rába stabil növekedési pályára állt, és okkal remélhetjük, hogy ez a trend folytatódik az esztendő során. Az idei évben az eddiginél is nagyobb figyelmet szentelünk a minőség és a hatékonyság javításának a vevőkapcsolatok, a termékfejlesztés és a gyártás során egyaránt" - idézi a tájékoztató Pintér Istvánt, a Rába Járműipari Holding Nyrt. elnök-vezérigazgatóját.

A jelentés szerint a cég csoportszinten 2013 első negyedévében konszolidáltan 11,4 milliárd forint árbevételt ért el. A növekedés a kis mértékű 0,9 százalékos belföldi értékesítés visszaesése mellett és az exportpiacokon, a globális haszongépjármű-piacok nagyobb mértékű visszaesése ellenére elért jelentős, 22,8 százalékos bővülésnek köszönhető.

A csoport működésére a szinten maradó, kis mértékben csökkenő devizaárfolyamok és az alacsonyabb alapanyag- és energiaárak hatottak. A kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) 1,29 milliárd forintra emelkedett az egy évvel korábbi 648 millió forintról - írják.

A futóműüzletág 25 százalékot meghaladó bevételbővülése húzta magával a csoportszintű mutatókat. Az üzletág 51 százalékkal növelte értékesítését az amerikai piacon. Jelentősen élénkült a kulcsszegmensnek számító mezőgazdasági és a speciálisjármű-kategóriában a stratégiailag kiemelt jelentőségű, magas hozzáadott értékű, komplett futóművek értékesítése - teszik hozzá. A Rába Futómű Kft. árbevétele 2013 első negyedévében 8,2 milliárd forint volt.

A járműüzletág 900 millió forintos árbevétele 11,5, az alkatrészüzletág 2,9 milliárd forintos bevétele 8,9 százalékos növekedést mutatott az év első három hónapjában. Utóbbi nyereséges volt üzemi szinten, 84 millió forintos eredménnyel, EBITDA-ja pedig 54,4 százalékkal volt magasabb, mint 2012 azonos időszakában.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.