TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Rába Járműipari Holding Nyrt. 19 millió forint adózott eredménnyel zárta az idei harmadik negyedévet, kilenc havi nyeresége pedig 178 millió forint volt a tavalyi jelentős veszteségek után - közölte a győri székhelyű cégcsoport szerdán a konszolidált, nem auditált gyorsjelentésében.

Tavaly a harmadik negyedévben 1,5 milliárd forint, 2011 első kilenc hónapjában pedig 1,26 milliárd forint konszolidált vesztesége volt a Rábának. A nemzetközi számviteli jelentési szabvány (IFRS) alapján készült jelentés szerint a Rába-csoport árbevétele a harmadik negyedévben 9,89 milliárd forint volt, 20,4 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az idei első kilenc hónap 31,1 milliárd forintos árbevétele pedig 17,9 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakinál.

Az export árbevétel 22,9 százalékos növekedéssel 18,08 milliárd forintot ért el az első háromnegyed évben. A társaság közleménye szerint a húzóüzletág továbbra is a futóműgyártás, amely 24,5 százalékkal 21,3 milliárd forintra növelte árbevételét a tavalyi első háromnegyed évhez képest. A futóműüzletág a FÁK-országok kivételével valamennyi piacon növelte az eladásait.

A Rába-csoport a közlemény szerint várhatóan teljesíti a 2012. évre kitűzött céljait. Pintér István elnök-vezérigazgató májusban 10 százalék körüli árbevétel-növekedést jelzett előre, amelyet e hét elején egy Győrben tartott előadáson is megerősített. A csoport EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti) eredménye 2012 első kilenc hónapjában 2,176 milliárd forint volt, 38 százalékkal emelkedett. Üzemi szinten 560 millió forint nyereséget ért el a Rába szeptember végéig, szemben az előző év 70 millió forintos veszteségével. A nettó pénzügyi eredmény 219 millió forint veszteséget mutatott a harmadik negyedév végén, míg egy évvel korábban 841 millió forint volt a veszteség.

A Rábában a magyar állam 73,67 százalékos tulajdonnal rendelkezik, ami 76,79 százalékos szavazati arányt biztosít számára. A papír a szerdai kereskedést 4 százalékos erősödéssel 910 forinton zárta, ami az elmúlt egy év legmagasabb árfolyama, a legalacsonyabb 603 forint volt.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.