1p

Az osztrák államvasutak egy Railjet-vonatát teszteli jövő szerdán a GYSEV - közölte a cég szóvivője.

Grazból érkezik Sopronba a szerelvény, amelyek a Szombathelyen át Szentgotthárdig futó, teljes egészében felújított és villamosított vonalon haladhatnak a jövőben - jelezte Rázó László.

Közölte: jelenleg nincs szó arról, hogy belátható időn belül rendszeresen közlekednének a vonalon ilyen szerelvények, hanem azt vizsgálják, hogy egy ausztriai baleset vagy felsővezeték-szakadás esetén hogyan használható terelőútnak a szakasz.

Azt mondta a szóvivő: másik - Győr-Sopron - vonalukon a napokban már tesztelték a Railjetet. Nem tervezett próbáról volt szó: Hegyeshalom és Bécs között egy kamion kidöntött néhány felsővezeték-tartó oszlopot, ezért terelték ide a forgalmat.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!