TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2011. szeptember 16. 13:55

Az osztrák államvasutak egy Railjet-vonatát teszteli jövő szerdán a GYSEV - közölte a cég szóvivője.

Grazból érkezik Sopronba a szerelvény, amelyek a Szombathelyen át Szentgotthárdig futó, teljes egészében felújított és villamosított vonalon haladhatnak a jövőben - jelezte Rázó László.

Közölte: jelenleg nincs szó arról, hogy belátható időn belül rendszeresen közlekednének a vonalon ilyen szerelvények, hanem azt vizsgálják, hogy egy ausztriai baleset vagy felsővezeték-szakadás esetén hogyan használható terelőútnak a szakasz.

Azt mondta a szóvivő: másik - Győr-Sopron - vonalukon a napokban már tesztelték a Railjetet. Nem tervezett próbáról volt szó: Hegyeshalom és Bécs között egy kamion kidöntött néhány felsővezeték-tartó oszlopot, ezért terelték ide a forgalmat.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.