<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Amerikai orvosok egy csoportja beperelt hét vezető gyorsétteremláncot, a többi között a McDonaldsot és a Burger Kinget is, miután veszélyes rákkeltő anyagot találtak az eladott sült csirkékben.

A Washington központú Felelős Orvosok Bizottsága (PCRM) azt követeli a cégektől, hogy éttermekben kihelyezett posztereken és menükhöz adott tájékoztatókban figyelmeztessék a veszélyre a gyanútlan vásárlókat - jelentette az AFP.

Az orvosok szerint a hét étteremlánctól vett minta mindegyikében megtalálták a veszélyes rákkeltő anyagot, a PhIP-t egy független laboratóriumban végzett vizsgálat során. Ez az úgynevezett HCA (heterociklikus aminósav) rákkeltő anyagok csoportjába tartozik, amelyet az amerikai kormányzat 2005-től hivatalosan szerepeltet a rákot okozó anyagok tiltó listáján - tették hozzá. Ez az anyag a sült csirke túlzott mértékű, olajban történt sütésekor keletkezhet.

A hét érintett lánc a McDonalds Corp., a Burger King Corp., a Carlson Restaurants Worldwide Inc.-hez tartozó T.G.I., a Fridays, az Applebees International Inc., a Chick-fil-A, a Brinker International tulajdonában lévő Chilis és az OSI Restaurant Partners Inc.-hez tartozó Outback Steakhouse.

Kalifornia állam egyik törvénycikke kötelezővé teszi a vállalatoknak, hogy figyelmeztessék vevőiket a rákkeltő vegyi anyagok jelenlétére termékeikben.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.