TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A beruházások látványos bővülésében a lízingpiac is fontos szerepet kapott: a vállalkozások egyre nagyobb része lízingkonstrukció segítségével szerzi be a gépeit. A lízingpiacon belül a gépfinanszírozás 31 százalékkal nőtt az idei második negyedévben és a Magyar Lízingszövetség további növekedésre számít.

A második negyedévben jelentősen - éves szinten - 27 százalékkal nőttek a beruházások, a bővülésben nagy szerepet játszott az, hogy a vállalkozások beruházási kedve is számottevően javult - derül ki a Magyar Lízingszövetség hivatalos statisztikákat feldolgozó közleményéből. A legalább 50 alkalmazottat foglalkoztató cégeknél 29 százalékkal, vagyis az átlagot meghaladó mértékben nőttek a beruházások, amelyek a teljes beruházási volumen 60 százalékát adták. 

“Arra számítottunk, hogy a tavalyi alacsony bázis után az idén látványosan javulnak a beruházási adatok. A növekedés mértéke azonban meghaladja a várakozásaikat. A adatokból látszik, hogy a vállalkozások beruházási kedve megnőtt ez pedig a lízingvállalatok számára kedvező” - mondta Tóth Zoltán, a Magyar Lízingszövetség főtitkára. A vállalkozások beruházásainál, fejlesztéseinél bekövetkezett két számjegyű bővülés annak köszönhető, hogy a cégek számos új eszközt, gépet szereztek be, ezek egy részét pedig a költséghatékony és rugalmas finanszírozási formát jelentő lízingkonstrukciókkal oldották meg. 

31 százalékos plusz a gépeknél
A második negyedév végén a magyar lízingpiacon a finanszírozott összeg 279,4 milliárd forintra rúgott, ez 19 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A teljes lízingpiacon belül pedig jó eredményeket produkáltak a beruházásoknál főszerepet játszó gépek és berendezések. A Magyar Lízingszövetség adatai szerint a gépek és berendezések esetében a finanszírozott összeg az idei második negyedév végén 31 milliárd forintot tett ki, ami 31 százalékos növekedésnek felel meg éves szinten. Szintén jelentősen bővült a mezőgazdasági és az építőipari gépekbe áramló finanszírozás is. Ilyen nagyságrendű kihelyezésre a 2008 óta nem volt példa. 
 
 

A teljes állomány (tőkekintlévőség) is emelkedett, közelítve a válság előtti szintet, noha közben volt olyan időszak, amikor ennek alig haladta meg a felét.  

Beruházásokon hízhat a lízingpiac
A Magyar Lízingszövetség szerint a beruházások az év második felében és várhatóan jövőre növekedni fognak, ezen belül a vállalkozások fejlesztési kedve komoly lehetőséget jelent a lízingvállalatoknak. “A lízingpiaci szereplők egyik legfontosabb célja, hogy a vállalkozások lízingkonstrukciók segítségével finanszírozzák az eszközök és gépek beszerzését” - fogalmazott Tóth Zoltán. 
 
mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.