2014. október 21. 10:10

A friss adatok szerint az idei év harmadik negyedévében közel 600 dolgozójától vált meg a Magyar Posta.

A Magyar Posta honlapjára felkerült negyedéves állományi statisztika szerint átlagosan 30 731 fő dolgozott a társaságnál, ami 591-gyel kevesebb a második negyedéves adatnál. A helyzet "különlegessége", hogy ennél nagyobb mértékű leépítésre mindössze egyetlen egyszer volt példa, 2013 első negyedévében, amikor is 875 dolgozótól vált meg a Posta.

Ezzel a leépítéssel együttvéve idén eddig 1653 embert bocsátottak el, ami alapján - a 2010-ig visszamenőleg rendelkezésre álló adatok tanulsága szerint - az "elbocsátások éve" lehet az idei a társaságnál. Persze, a negyedik negyedév még hátra van, ám tekintve az elmúlt negyedévek trendjeit, jelenleg nehezen elképzelhető, hogy majdnem ugyanolyan számban vesznek fel embereket az év utolsó három hónapjában, mint amennyit július és szeptember között elbocsátottak.

2014-ben egyébként az első negyedévben 446, a másodikban pedig 379 dolgozótól váltak meg.

A harmadik negyedévben dolgozó 30 731 fő összesen 16,3 milliárd forintot keresett, ez 1,83 milliárddal kevesebb az előző negyedévi költségszintnél. Ezen belül a vezetők összes juttatása 165 millió forintot tett ki a korábbi 163 után, az egyéb alkalmazottak pedig 16,1 milliárdot kerestek a második negyedévi 17,9 után.

A piac 2013 eleji liberalizációja óta a társaság folyamatosan válik meg a dolgozóitól, amit a korábbi nyilatkozatok alapján a tevékenységek, egyes területek hatékonyságnövelése, racionalizálása és korszerűsítése indokol.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.