Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Régiónként három szintű munkaügyi intézményrendszerrel találkozhatnak az év elejétől az ügyfelek. Egy-egy regionális központhoz három-négy regionális kirendeltség tartozik, valamint általában annyi helyi ügyfélszolgálat, ahány kistérség található az adott régióban - közölte Pirisi Károly, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal főigazgatója.

A korábbi húsz megyei - fővárosi - munkaügyi központ helyett 24 regionális kirendeltség fogja össze, intézi a régió könyvelési, pénzügyi, adminisztrációs feladatait, valamint irányítja az ügyfélszolgálatok szakmai munkáját, sőt a tervek szerint a közeljövőben még gyarapodik is számuk.

A korábbi 174 helyi munkaügyi kirendeltség tehát ügyfélszolgálatként működik tovább. A cél, hogy valamennyi kistérségben elérhessenek egy-egy ilyen ügyfélszolgálatot az álláskeresők, a munkáltatók.

A munkaügyi intézményrendszer korábban is foglalkozott rehabilitációs feladatokkal, most a regionális központok, a regionális kirendeltségek és a helyi ügyfélszolgálatok egyik alapfeladata lesz a szociális és rehabilitációs ügyek intézése is.

A főigazgató elmondta, hogy az országos szakmai irányító intézmény, új nevén a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal egyik alapfeladata szintén a szociális és rehabilitációs tevékenység. Ennek érdekében egy új főigazgatóságot hoztak létre az intézménynél.

Régebben valamennyi helyi munkaügyi kirendeltség foglalkozott az adott körzet álláskeresőinek fizetett járadékok, támogatások jóváhagyásával, könyvelésével, az egyéb adminisztratív ügyekkel. Ez megváltozott, most már csak régiónként a három-négy regionális kirendeltség foglalkozik ezekkel a feladatokkal. A helyi ügyfélszolgálatok munkatársai e feladatoktól mentesülve munkaidejük egészében az álláskeresők elhelyezkedését segíthetik.

Az új feladatok ellenére az intézményrendszer létszáma a helyi szinttől az országosig lényegében nem változott. A többletlétszámot a korábban a foglalkoztatási területen dolgozók átirányításával, vagy az ottani leépítések létszámkeretét felhasználva biztosították.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.