2p

Rekord eredménnyel zárta a Hankook Tire a 2011-es pénzügyi évet - áll a magyarországi érdekeltséggel rendelkező társaságnak a közleményében.

A világ hetedik legnagyobb és egyik legdinamikusabban fejlődő gumiabroncs-gyártójának forgalma elérte a 6.484 milliárd koreai wont (5,85 milliárd dollár), üzemi eredménye pedig az 566,3 milliárd koreai wont (511 millió dollár).

A Hankook Tire ismételten kétszámjegyű rekord növekedéssel teljesítette a 2011 elején kitűzött célját: az előző év azonos időszakához képest 20,9 százalékkal növelte a értékesítésből származó bevételét, miközben a vállalat üzemi eredménye kismértékben csökkent az importált nyersanyagok árának drasztikus emelkedése miatt.

A gazdasági visszaesés ellenére a Hankook Tire továbbra is nem várt mértékben növekedett a fejlett országok piacán, ami Európában 41 százalékot, Észak-Amerikában pedig 34 százalékot jelent. Ezt követte a dél-kelet ázsiai és csendes-óceáni térség valamint Latin Amerika 20 százalékos növekedése.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. Az 550 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését, majd 2009-ben elkezdődött a beruházás második üteme: 2011 második felében a magyarországi gyárban a dolgozók száma 2000-re bővült, és a gyártóbázis elérte a teljes, 34.000 darabos napi kapacitást, amely így évente 12 millió gumiabroncs gyártását teszi lehetővé. A rácalmási gyár közvetlenül szállít abroncsokat a Volkswagen, a Hyundai és a KIA európai gyáraiba.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!