<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Minden eddiginél nagyobb rendkívüli jutalmat kapnak az Adidas dolgozói a tavalyi sikereknek köszönhetően.

A társaság pénteki közlése szerint azok a németországi alkalmazottak, akik egyébként nem kapnának eredményhez kötött prémiumot vagy egyéb jutalmat, fejenként kétezer eurót vihetnek haza márciusban.

A világ második legnagyobb sportszergyártója tavaly már jelentősen javítani tudta eredményeit a 2009-es válságos év után: 12 milliárd eurós bevételi rekordot, és az egy évvel korábbi több mint kétszeresét, 567 millió euró profitot ért el.

A héten az Audi jelezte, történetének legnagyobb bónuszait fizeti ki összes alkalmazottjának 2010-es nyeresége után: 42 ezer németországi dolgozó 6.513 eurót, azaz az átlagkereset másfélszeresének megfelelő jutalmat kap, és nagyjából másfél havi bérnek megfelelő jutalmat fizet az Audi brüsszeli és győri alkalmazottainak is.

A tavalyi év vége felé több németországi központú multinacionális óriásvállalat tájékoztatott rendkívüli fizetésemelésről és extra jutalomról. Egyebek mellett a Magyarországon is érdekelt Bosch és a Continental jelentette be, hogy a fellendülés beindulásával a korábban tervezettnél előbb emelik a béreket, és megjutalmazzák a cég mellett a világméretű válságban is kitartó dolgozókat. A szokásos javadalmazáson felül nyereségrészesedést is fizetett a dolgozóknak a Magyarországon több ezer embert foglalkoztató német Schaeffler csoport, és rendkívüli jutalmat kaptak többek között Porsche, a Siemens és a BMW dolgozói is.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.