<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A legnagyobb európai adósságbehajtó és tanácsadó cég, a svéd Intrum Justitia évek óta figyelmeztet a fizetési fegyelem romlására Európában, de tavalyról már igazán rekordokról adhatott számot. Az EU-beli vállalatok ugyanis tavaly 250 milliárd eurónyi számlát nem fizettek ki, ez minden idők rekordja, majdnem annyi, mint Belgium egy évi hazai összterméke, tartalmazza az Intrum Justitia szerdán megjelent összesítése.

A cég szerint további romlás várható a hitelek, az élelmiszer és az energia drágulása miatt.

Tavaly a ki nem fizetett számlék aránya is rekordra, 2 százalékra emelkedett a 2006-os 1,9 százalékról.

A legrosszabb adósok az állami szervek és intézmények Európában: átlagosan 65 napig tart, mire egy számlát rendeznek. Az üzleti vállalkozások átlagosan 55 nap után, a magánszemélyek átlagosan 40 nap után fizetnek.

Nem fizetésben a dél-európai országok járnak az élen, a legjobb fizetők a skandináv országok adósai jelenleg is, az összesítés szerint.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.