2009. április 1. 14:19

Minden eddiginél többet, mintegy 2,9 milliárd eurót költ a Bayer csoport kutatás-fejlesztésre 2009-ben - mondta Gerhard Waltl, a Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója szerdán Budapesten, a Bayer csoport 2008-as eredményeit ismertető sajtótájékoztatón.

A cégcsoport 2008-ban 2,7 milliárd eurót fordított kutatás-fejlesztésre, ezen a területen 12 ezer alkalmazottjuk dolgozik. Tavaly a kutatás-fejlesztésre fordított összeg 66 százalékát a gyógyszer üzletágban költötte el a Bayer - mondta Gerhard Waltl. Hozzátette: a cég 2009-es stratégiájának alapja a fenntarthatóság, hosszú távú gondolkodás és ezen keresztül a kutatás-fejlesztés.

A Bayer Hungária Kft. a Bayer csoport mindhárom -  növényvédelmi, gyógyszer-, és vegyipari - üzletágát magába foglalja. A Bayer Hungária 214 embert foglalkoztat, ügyvezető igazgatója 2009 márciusa óta Gerhard Waltl. Az igazgató az MTI érdeklődésére a Bayer Hungária Kft. 2008-as eredményeiről nem kívánt adatokat közölni.

A német Bayer csoport kismértékben, mintegy 1,6 százalékkal, 33 millió euróra növelte értékesítéseit 2008-ban - ismertette Gerhard Waltl.

A kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti nyereség (EBITDA) 2008-ban 2,3 százalékkal, 6931 millió euróra növekedett, a cégcsoport nettó bevétele pedig 1719 millió euró volt.

A Bayer csoport ezzel megvalósította bevételre vonatkozó 2008-as célkitűzéseit, 2009-re pedig a bevételek további növekedését várja a gyógyszer- és a növényvédelmi üzletágban - közölte Gerhard Waltl. A Bayer a jövőben a gyógyszer- és növényvédelmi üzletág felé orientálódik, mivel ezek kevésbé függenek a globális gazdasági környezettől. A válság negatív hatással volt a vegyipari üzletágra, amelyben 2009-re is jelentős visszaesést várnak.

A Bayer csoport vezetése 2009-ben a gyógyszer- és növényvédelmi üzletágban az értékesítés és az EBITDA mérsékelt növekedését várja.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.