<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

Utasszámrekordot döntött a Franciaországot és Nagy-Britanniát összekötő alagútban közlekedő vonatokat üzemeltető Eurostar tavaly, aminek köszönhetően több mint tizedével növelte bevételeit is.

A 9,1 milliós rekord utasszám még magasabb is lehetett volna, ha nem üt ki komoly károkat okozó tűz szeptemberben az alagútban - közli a BBC. Még így is 10,3 százalékkal többen használták a vasutat tavaly, mint a szintén rekordévnek számító 2007-ben, a jegyárbevétel pedig 10,9 százalékkal 664 millió fontra emelkedett.

Richard Brown vezérigazgató továbbra is meglehetősen optimista a társaság jövőbeli kilátásait illetően. Egy rádiós műsorban örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy cége jó hírekkel szolgálhat a sok kedvezőtlen piaci bejelentés közepette. "Nemzetközi vállalkozás vagyunk, s noha a font valóban gyengélkedik, ez jót tesz a Londonba irányuló forgalmunknak" - mondta el. A vezető szerint a Belgiumból és Franciaországból Angliába érkezők száma 15 százalékkal nőtt, ami jót tesz az ország gazdaságának.

A vállalat korábban csődközelbe is került a fapados légitársaságok megjelenése által keletkezett konkurencia miatt. 

Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.