2008. október 31. 05:54

A rekordmagasságokba szökött olajár rekord profitot hozott a világ legnagyobb vállalatának, az amerikai Exxon Mobil olajtársaságnak a harmadik negyedévben: adózott eredménye 14,83 milliárd dollár lett, 58 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Az előző rekordot a második negyedben érte el a cég. A csoport bevétele a harmadik negyedévben 137,7 milliárd dollár volt, 35 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A társaság által kitermelt energiahordozók mennyisége viszont csökkent, a csökkenés mértékét nem közölték.

Az idei profitnövekedéshez az is hozzájáril, hogy a csoport 1,62 milliárd dollárt kapott németországi gázszállító üzletágának eladásáért. Más részről viszont 170 millió dolláros külön kiadása is volt: ezt a társasághoz tartozó tankhajó, az Exxon Valdez 1989-es katasztrófája kapcsán felmerült kártérítések miatt fizeti még mindig.

Történelmi profitrekorddal, 40,61 milliárd dolláros adózott eredménnyel zárta a múlt évet is a vezető amerikai olajtársaság: a nyereség nem csupán a cég történetében, hanem az amerikai cégek történetében is az addigi legnagyobb volt.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.