2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Gordon Brown brit miniszterelnök pénteken arra figyelmeztette országa kiskereskedőit, hogyha nem lépnek maguktól a műanyag bevásárlószatyrok számának csökkentésében, akkor a kormányzat kényszeríti majd őket erre.

Brown a Marks and Spencer nagy brit kiskereskedelmi vállalkozás bejelentésének másnapján vázolta a Daily Mail című lapban az esetleges jövőbeni "kemény" intézkedéseket. A kereskedelmi cég tudatta, hogy beszünteti a műanyag bevásárlószatyrok ingyenes osztogatását és pénzt fog kérni értük, ezzel kívánva elérni, hogy kevesebb legyen a fölösleges hulladék.

A környezetvédők a természet egyik fő ellenségét látják ezekben a szatyrokban, mivel lebomlási idejüket ezer évre becsülik. A Marks and Spencer május 6-tól boltjaiban öt pennyért (mintegy 17 forintért) ad csak műanyagszatyrot a vásárlóknak. Már sikeresen tesztelte a módszert Észak-Írországban és Délnyugat-Angliában, ahol 70 százalékkal csökkent a műanyagzacskók felhasználása.

A vállalat vezetése azt reméli, hogy az intézkedéssel évente 280 millió műanyagszatyrot spórolhat meg és a szatyrokból származó bevételt egy környezetvédelmi segélyszervezetnek adományozhatja. Brown példamutatónak nevezte a vállalat elképzelését és megjegyezte, hogy szélesebb körben alkalmazva a környezetvédelmi szervezetek ellátása pénzügyi eszközökkel is biztosított lenne. A teljes nagy-britanniai "szatyorkibocsátást" évi 13 milliárd darabra becsülik.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!