<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Újabb német óriáscég hozza előre a fizetésemelést és jutalmazza meg a dolgozókat; csütörtökön a Porsche jelentette be, hogy a tervezettnél két hónappal hamarabb emelik a béreket, és sajtójelentések szerint extra jutalmat is osztanak a cégnél.

A stuttgarti társaság csütörtöki közleménye szerint az inflációt jóval meghaladó, 2,7 százalékos fizetésemelést jövő április helyett már februártól megadják. Thomas Edig személyzeti igazgató hangsúlyozta, hogy a lépéssel a válságban is kitartó dolgozók odaadását kívánják meghálálni. A dpa hírügynökség szerint extra jutalommal is kedveskednek a luxuskocsikat gyártó munkatársaknak, ennek mértékéről 2011 elején döntenek.

A Porschénél csonka az idei üzleti év, augusztustól decemberig tart csak. Jövőre a naptári évhez igazítják az üzleti évet és a társaságot integrálják a Volkswagen (VW) csoportba. A VW-hoz jelenleg 4 luxusmárka tartozik, az Audi, a Bentley, a Bugatti és a Lamborghini.

A csonka üzleti év első negyedében, augusztustól októberig a Porsche 21.218 autót adott el, 84 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A legnagyobb siker a Cayenne városi terepjáró újgenerációs kiadása volt, 10.292 darabot adtak el belőle, több mint kétszer annyit, mint az elődjéből egy évvel korábban. Az ugyancsak új Panamera kupéból 5.778 darab kelt el, 94 százalékkal több a tavalyinál.

Az utóbbi hetekben több németországi központú multinacionális óriásvállalat tájékoztatott rendkívüli fizetésemelésről és extra jutalomról. Egyebek mellett a Magyarországon is érdekelt Bosch és a Continental jelentette be, hogy a fellendülés beindulásával a korábban tervezettnél előbb emelik a béreket, és megjutalmazzák a cég mellett a világméretű válságban is kitartó dolgozókat.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.