<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kormánypártok akarják és fogják is folytatni a rezsicsökkentést - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a lapban kedden megjelent interjújában.

A politikus arról beszélt, hogy a párt elnöksége a víz- és csatornadíj, továbbá a szemétszállítás árának tízszázalékos csökkentése megtárgyalására tett javaslatot a frakciónak. Kérdésre válaszolva azt mondta: valamikor a tavasz közepén vagy a tavasz végén teheti meg a végső lépéseket ebben a kormány. A javaslat kapcsán Rogán komoly vitára számít a képviselő-polgármesterek körében, mivel több olyan szolgáltató cég is érintett, amely részben önkormányzati tulajdonban vagy fenntartásban van.     

Előrevetítette azt is, hogy a következő fűtési szezon kezdetén jöhet a villamos energia, a gáz és a távhő árának második lépcsőben történő mérséklése.

A kedden kezdődő háromnapos gyulai frakcióülésen tárgyalnak az alaptörvény módosításáról és a választási eljárási törvényt érintő kérdések lezárásáról is. Utóbbival kapcsolatban Rogán Antal azt mondta: "a frakció előtt fekvő tervezetben se 2014-re, sem a későbbi időszakra nem szerepel a regisztráció bevezetése".

A frakcióvezető a lapnak arról is beszélt, hogy a kormányon belül nem merült fel a 13. havi nyugdíj újbóli bevezetése.

Az IMF-hiteltárgyalás témája várhatóan nem fog felmerülni a frakció plenáris ülésén - olvasható az interjúban.

MTI