2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Romania Cable Systems and Romania Data Systems (RCS&RDS) megtette ajánlatát a Hungarian Telephone and Cable Corp. (HTCC) távközlési vállalat 64,4 százalékának megvásárlására, írta csütörtöki számában a Ziarul Financiar.

A tekintélyes romániai üzleti-pénzügyi napilap úgy tudja, hogy a dán TDC távközlési cég tulajdonában lévő többségi részvénycsomag megszerzéséért a Mid Europa Partners magán befektetési alap és a norvég Telenor távközlési vállalat egyaránt versenyben van. A lap értesülése szerint a hónap végén hirdetik majd ki a nyertes nevét.

Az újság ezzel megerősítette a Dow Jones hírügynökség egy héttel korábbi értesüléseit a versengőkkel kapcsolatosan, megemlítve azt is, hogy a licit szervezésére a részesedését árusító cég a BNP Paribas bankot kérte fel.

A tranzakció értéke meghaladhatja a 800 millió eurót, véli a román üzleti lap, amelynek Alexandru Oprea, az RCS&RDS vezérigazgatója úgy nyilatkozott: "alkudható" összegről van szó.

A Teszári Zoltán nagyváradi vállalkozó tulajdonában lévő RCS&RDS az utóbbi időben jelentős - legutóbb 500 millió dolláros - hitelek felvételével finanszírozta piaci terjeszkedését. Tavaly 18,5 millió eurós adózott eredményre tett szert 346,5 millió eurós üzleti forgalomból, emlékeztet a Ziarul Financiar.

A HTCC korábban megvásárolta az osztrák székhelyű Memorex Telex Communications AG kibocsátott 95,7 százalékát, ezáltal a legnagyobb nemzetközi nagykereskedelmi szolgáltató lett a közép- és kelet-európai régióban. Tavaly áprilisban megkapta a magyar és a román versenyfelügyeleti hatóságok jóváhagyását az Invitel Távközlési Szolgáltató Zrt. felvásárlására. A Gazdasági Versenyhivatal tavaly októberben jóváhagyta azt is, hogy az Invitel megvásárolhassa a svéd Tele2-től a Tele2 Magyarország Kft.-t.

Az integrációt úgy oldották meg, hogy a HTCC csoport vállalkozásai idén január elsejei hatállyal beolvadtak az Invitelbe. A cég hivatalos elnevezése az átalakulást követően Invitel Távközlési Zrt. lett. Az átalakulással az Invitel Távközlési Zrt.-be olvadt a Hungarotel Zrt., a Pantel Kft., a HTCC Kft., a V-holding Zrt. és az Euroweb Zrt. A HTCC azóta az Invitel márkanév alatt működik.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!