Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Európa egyik legnagyobb részvénypiaci alapja, az East Capital elnöke, Peter Elam Hakansson szerint a román gazdaság - jó értelemben - meglepetések sorát fogja okozni a nemzetközi piacokon az elkövetkezendő években.

"Mint külföldi befektető, Szlovéniát vagy Szlovákiát talán figyelmen kívül hagyhatom, de nem tehetem meg, hogy ne vegyem figyelembe a román vagy a lengyel piacot" - utalt a közel 22 milliós Románia által nyújtott üzleti lehetőségekre a svéd befektetési szakértő a Romania Libera beszámolója szerint.

Az uniós tagsággal együtt jár a külföldi és hazai üzletemberek bizalmának erősödése. A balti államok példája mutatja, hogy a reformok iránti rendkívüli elkötelezettség milyen pozitív hatásokkal járhat egy ország gazdaságára. A baltiakénál is alacsonyabb mértékű egységes adókulcs szerepét pedig egyszerűen nem lehet túlhangsúlyozni - tette hozzá Hakansson.

Az East Capital keleti szomszédunknál eddig 400 millió lejt (115 millió eurót)fektetett be; a svéd cég elsősorban a Petrom kőolajipari vállalatnál, az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó Impact részvénytársaságnál, valamint az öt regionális, állami kézben lévő befektetési alapnál (a SIF-eknél) helyezett el nagyobb összegeket. A bukaresti értéktőzsdén is jegyzett SIF-ek nettó eszközértéke egyébként 2006. év végén meghaladta a hétmilliárd lejt (kétmilliárd eurót).

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.