2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Saját fejlesztésű és gyártású alacsonypadlós trolibuszokat állít forgalomba a Szegedi Közlekedési Kft. (SZKT); a korszerű járművek lényegesen olcsóbbak, mint a piacon kapható konkurencia - közölte Dózsa Gábor, a cég ügyvezető igazgatója.

A gazdasági racionalitás miatt kezdett saját járműfejlesztésbe a tömegközlekedési cég. A jelenleg kapható legolcsóbb új, szóló trolibuszok ára 80-90 millió forint, a csuklós járművek pedig 130-200 millió forintba kerülnek - mondta a szakember a szegedi trolibuszok pénteki bemutatója előtt az MTI-nek.

A saját tervek alapján néhány éves Volvo és Mercedes autóbuszokból Szegeden átalakított alacsonypadlós trolik átlagosan 53-54 millió forintba kerültek, s ez az ár már tartalmazza az engedélyeztetés és forgalomba helyezés összes költségét is - tudatta az igazgató. Hozzátette: a Tisza-parti városban készítették a világon az első Mercedes Citaro trolibuszt.

Az új trolikat a legmodernebb elektromos berendezésekkel szerelték föl,

alkalmasak a fékezés során keletkező energia visszapótlására, a kis tetőterhelésnek köszönhetően stabilak és esztétikusak. Belső utasterük tágasabb - és a más városokban futó járművekkel ellentétben - végig ülések találhatók bennük - közölte Dózsa Gábor.

A szakember elmondta, a közlekedési társaság munkatársai azon dolgoznak, hogy - az országban a hasonló járművek közül elsőként - a trolik teljes utastéri klímát kapjanak. Az SZKT három saját gyártású és egy felújított alacsonypadlós trolibuszt a napokban állít forgalomba, és az idei esztendőben még további öt ilyen jármű gyártását tervezik.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!