Mélykúti Tibor, az ATÉB ügyvezetője elmondta: az új márka mostani bevezetését a jelenlegi, tejhiányos piaci helyzet indokolja. Szavai szerint a tejhiány oka egyrészt, hogy a nyári meleg időjárás következtében mintegy 20-25 százalékos hiány alakult ki, s azóta nem regenerálódtak a tehénállományok, másrészt hogy a 60-63 forintos jelenlegi nyerstej-felvásárlási ár jóval a termelői önköltségi ár alatt van, emiatt állománycsökkentések és telepösszevonások történtek. A szakember szerint a tejhiányhoz a főként Horvátország, Szlovénia és Olaszország területére irányuló jelentős, éves szinten 250 millió literes tejexport is hozzájárul.
Az Alföldi Tej Kft., úgy tűnik, nem éri be az új márkanévvel, ugyanis vezetői még szeptember végén aláírtak egy együttműködési megállapodást a tejüzem korábbi olasz tulajdonosával, a Parmalat S.p.A.-val, így még legalább öt éven keresztül gyárthatnak Parmalat márkájú termékeket Székesfehérváron. Mindezek mellett a székesfehérvári tejüzem fejlesztéséről is döntöttek a cég szeptember 29-i taggyűlésén: így két ütemben, összesen 1,2 milliárd forint összköltségű fejlesztés kezdődik a gyárban - számol be a Napi Gazdaság.