<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A román sajtóban megjelent hírek szerint a Mol logisztikai központ építését tervezi Romániában, mely üzemanyagok tárolására is alkalmas lenne - írja a Napi Gazdaság. A központ mintegy 100 millió euróba kerülne, de a magyar cég 50 százalékkal csökkenthetné így szállítási költségeit.

Jelenleg a Mol romániai kútjait a román Petromtól vásárolt benzinnel játja el, az új központ létrehozásával viszont vízi úton szállíthatna Magyarországról üzemanyagot a cég. A Napi Gazdaság kérdésére Varró László, a Mol romániai stratégiai igazgatója elmondta: a Petrom kihasználja előnyös helyzetét, és drágán ad el üzemanyagot a Molnak, ezért vizsgálják annak lehetőségét, hogy a Duna mentén, ideális esetben Bukaresthez közel építsenek egy tárolót.

Varró hozzátette: számításaik szerint a központ megépítésével 50 százalékkal csökkenthetnék szállítási költségeiket, így a százhalombattai finomító korszerűsítése után itthonról láthatnák el a 122 romániai benzinkútjukat. A tervek szerint a logisztikai központ megépítése egy évig tartana, mintegy 100 millió euróba kerülne. A Molnak van már egy tárolója Brassóban, de az messze esik a magyarországi finomítóktól, így oda csak vasúton tudnák megoldani a szállítást.

A Petrom az osztrák OMV leányvállalata, így a szakemberek szerint szándékosan próbál keresztbe tenni a Molnak a magas üzemanyagárakkal. Varró László azt is kijelentette, hogy az új tároló megépítése után a Mol továbbra is a Petrom üzleti partnere akar maradni, nem akarják megszakítani az üzleti kapcsolatokat.

Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.