2008. június 11. 10:59

A román sajtóban megjelent hírek szerint a Mol logisztikai központ építését tervezi Romániában, mely üzemanyagok tárolására is alkalmas lenne - írja a Napi Gazdaság. A központ mintegy 100 millió euróba kerülne, de a magyar cég 50 százalékkal csökkenthetné így szállítási költségeit.

Jelenleg a Mol romániai kútjait a román Petromtól vásárolt benzinnel játja el, az új központ létrehozásával viszont vízi úton szállíthatna Magyarországról üzemanyagot a cég. A Napi Gazdaság kérdésére Varró László, a Mol romániai stratégiai igazgatója elmondta: a Petrom kihasználja előnyös helyzetét, és drágán ad el üzemanyagot a Molnak, ezért vizsgálják annak lehetőségét, hogy a Duna mentén, ideális esetben Bukaresthez közel építsenek egy tárolót.

Varró hozzátette: számításaik szerint a központ megépítésével 50 százalékkal csökkenthetnék szállítási költségeiket, így a százhalombattai finomító korszerűsítése után itthonról láthatnák el a 122 romániai benzinkútjukat. A tervek szerint a logisztikai központ megépítése egy évig tartana, mintegy 100 millió euróba kerülne. A Molnak van már egy tárolója Brassóban, de az messze esik a magyarországi finomítóktól, így oda csak vasúton tudnák megoldani a szállítást.

A Petrom az osztrák OMV leányvállalata, így a szakemberek szerint szándékosan próbál keresztbe tenni a Molnak a magas üzemanyagárakkal. Varró László azt is kijelentette, hogy az új tároló megépítése után a Mol továbbra is a Petrom üzleti partnere akar maradni, nem akarják megszakítani az üzleti kapcsolatokat.

Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.