<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Az orosz autópiac visszaesése szeptemberben 6 hónap után ismét gyorsult, és a piacvezető Lada is nagy pofont kapott.

Bár az eddigiek alapján úgy tűnt, hogy az oroszok a piacvédő intézkedésekkel mérsékelni tudják az autóeladások visszaesését, szeptemberben 28,6 százalékos mínuszt kellett elkönyvelniük. Ahogy az a grafikonon is látszik, április óta folyamatosan javultak a mutatók (magukhoz képest persze), most azonban újból gyorsult a visszaesés üteme.

Érdekes, hogy a Lada, amely éves átlagban jobban teljesített, mint a piac, most egy 41 százalékos visszaesést szenvedett el, amilyen rossz éves bázisú adatot még nem produkáltak idén. Az orosz autómárka az első 9 hónapban 28 százalékkal esett vissza, míg a teljes piac 33-mal, vagyis inkább a nyertesek közé tartozott, ha nem is sokkal.

Persze a Lada a szeptemberi 21,6 ezer autóval még mindig bőven piacvezető. Második helyen a Kia áll 16,1 ezerrel, amely meglepő módon 11 százalékos növekedést jelent tavalyhoz képest, (ez egyébként az új Rio-nak köszönhető). A 15,1 ezer eladott autóval harmadik helyen álló Hyundai 2 százalékos visszaesést mutatott, amely a piaci viszonyok ismeretében nem rossz teljesítmény.

Az első 9 hónap adatait nézve kiderül, hogy a Kia 13, a Hyundai pedig 10 százalékkal adott el kevesebb autót az orosz piacon, mint tavaly. Ezeknek a viszonylag mérsékelt számoknak köszönhetően ketten együtt már nagyobb piaci részesedéssel bírnak, mint a Lada, holott tavaly még együtt sem tudták megelőzni a céget, amely nemrég Magyarországon is újraindította az értékesítést.

A márkák szerinti bontásban érdekesség még, hogy az Audi 2 százalékos növekedést tudott elérni szeptemberben (egész évben 26 százalékos mínuszban vannak), amely minden valószínűség szerint a Q7 érkezésének köszönhető. A prémium szegmensben az örök nyertes Porsche több mint kétszer annyit adott el, mint tavaly, bár ez mindössze 509 kocsit jelent.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.