1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az orosz Szurgutnyeftyegaz kivonulna a Mol-ból, ha a magyar cég átadja a horvátországi INA-ban lévő tulajdoni hányadát - írja a Világgazdaság és a Népszava a csütörtöki számában.

A német Handelsblatt jegyzetírójára hivatkozva írják, hogy ez lesz a térségben folyó energiapolitika sakkjátszma következő nagy lépése.

A Világgazdaság szerint a gyors megállapodás ellen szólhat az, hogy a Mol az INA menedzsmentjogának megszerzésekor  közzétette: megállapodott a horvát kormánnyal egy ötéves eladási moratóriumban. Az öt év két évre csökkenhet, ha nem kerül sor részvénycserére a Mol és az INA között.

A német lap jegyzetírója szerint a Mol így is, úgy is rosszul jár. Ha belemegy az alkuba, elveszíti horvátországi pozícióit, ha nem, marad az orosz fenyegetettség. A Szurgut bármikor megkísérelheti felvásárolni a Mol közel négyötödét, Horvátországban pedig a kormánynak ajánlott energiaipari együttműködésen keresztül keseríthetik meg orosz cégek a magyar olajtársaság életét.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!