<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Még a héten eredményhatékonysági elemzést készítenek a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál (NFM), valamint az egyes állami cégeknél, és meglépik a szükséges személyi változtatásokat, ha úgy látják, hogy a hatékonyság vezetői kompetencia miatt szenved csorbát - mondta Seszták Miklós a Napi Gazdaságnak.

A nemzeti fejlesztési miniszter a lap csütörtöki számában közölt interjúban hangsúlyozta, hogy az állami cégek lefejezése nem cél, és ha lesznek személycserék, azokat a következő hetekben bejelentik, mert senkit nem szeretnének sokáig bizonytalanságban tartani.

A miniszter beszélt arról is, hogy további akvizíciókat kívánnak végrehajtani. A kormányzati célkitűzésekkel összhangban olyan stratégiai szektorokban növelnék az állami tulajdont, mint a villamos energia és a gáz piaca. Az MVM-csoport esetében az a cél, hogy teljes mértékben állami kézbe kerüljön, de terveznek akvizíciót más területen is, például előrehaladott állapotban van a Bombardier MÁV Kft. külföldi tulajdonosi részesedésének kivásárlása. A stratégiailag fontos cégek megvásárlásához szükséges forrás rendelkezésre áll.

Seszták Miklós szerint az áram és a távhő lakossági árának soron következő csökkentésére a szolgáltatók nyeresége nyújt majd fedezetet.

Az infrastruktúra terén a tárca stratégiai célja, hogy az autópályák érjék el az országhatárt, a gyorsforgalmi utak a megyeszékhelyeket, megyei jogú városokat. Ehhez nagyon sok pénz kell, ezért meg kell találni azokat az elemeket, amelyek a rendelkezésre álló forrásokból a legkorábban befejezhetők - mondta a miniszter.

Seszták Miklós a lapnak elmondta: a politikai támadások nem befolyásolják szakmai tevékenységét. "Üzenem az ellenfeleimnek, hogy írhatnak bármit, ez a jövőben sem jelent majd problémát, nem tántorít el attól, hogy elvégezzem a rám bízott feladatokat" - jelentette ki.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.