2013. augusztus 8. 10:43

Új vezetővel folytatja augusztus közepétől a UPC Magyarország, Severina Pascu a cégcsoport romániai érdekeltségétől érkezik. Az eddig vezérigazgató, Betzalel Kenigsztein a UPC regionális vezetőjeként folytatja.

Severina Pascu

A Liberty Global a közép- és kelet-európai régiót érintő szervezeti változásokat jelentett be, augusztus 15-i hatállyal Betzalel Kenigszteint, a UPC Magyarország jelenlegi vezérigazgatóját a Kelet-Közép-Európai Térség ügyvezető igazgatójává nevezték ki. Betzalel Kenigsztein ezt a feladatát Diederik Karsten, a Liberty Global európai vállalatcsoportja vezetőjének közvetlen beosztottjaként, Amszterdamban látja majd el. Kenigsztein lesz felelős az egész régióért, beleértve Lengyelországot, Magyarországot, Romániát, a Cseh Köztársaságot, Szlovákiát valamint a UPC Direct szolgáltatásokat is. Az egyes országok UPC-vállalkozásainak vezérigazgatói közvetlenül az ő irányítása alatt végzik tevékenységüket a továbbiakban.

A Virgin Media megvásárlásával a vállalatcsoport mérete jelentősen megnövekedett, ami a vezetőségi struktúra további kiigazítását tette szükségessé. A bejelentett változás révén a vezetőség kiemelt figyelemben tudja részesíteni a kelet-közép-európai régióban működő vállalkozások egyedi sajátosságait és igényeit. A nemzetközi csoport tagjaiként a méretgazdaságosság előnyei mellett így ezen vállalkozások számára lehetőség nyílik arra is, hogy több regionális szintű együttműködésben vegyenek részt.

Ezzel párhuzamosan, szintén augusztus 15-i hatállyal Severina Pascu, a UPC Románia jelenlegi ügyvezető igazgatója kapott megbízatást a UPC Magyarország ügyvezető igazgatói tisztségének ellátására. A szakember együttesen látja el ezt a tisztséget a UPC Románia ügyvezető igazgatói megbízatásával.
Betzalel Kenigsztein 25 évnyi tapasztalattal rendelkezik a kábelszektorban és a Liberty Globalnál is kimagasló eredményeket ért el. 2004-ben csatlakozott a cégcsoporthoz a UPC Hollandia műszaki igazgatójaként, ahol kulcsszerepet töltött be a hálózat megújításában, modernizálásában. 2009 óta sikeresen látta el a UPC Magyarország vezérigazgatói tisztségét. A UPC-t megelőző időszakban pedig különböző felsővezetői tisztségeket töltött be az izraeli kábelszektorban.

Az ugyancsak komoly tapasztalatokkal rendelkező Severina Pascut 2011-ben nevezték ki a UPC Románia ügyvezető igazgatójává, amely tisztségében stabilizálta a vállalatot és újra növekedési pályára állította vissza az elmúlt évben. Ezt megelőzően, 2008-tól a UPC Románia pénzügyi igazgatói tisztségét töltötte be, korábban pedig az egyik vezető közép-európai befektetési bank, a CAIB Románia pénzügyi vezetőjeként dolgozott, illetve az amerikai Metromedia International kábelcégnél és a KPMG-nél töltött be különböző tisztségeket Romániában és az Egyesült Királyságban.

További karrier híreket menedzserekről az mfor.hu Menedzserek rovatában olvashatnak.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.