2016. június 13. 03:52

A Siemens vezérigazgatója szerint kínai vállalatok németországi cégvásárlásai, például a Kuka robotgyáró megvásárlása is a globalizáció természetes és helyénvaló következményei.

Nincs abban semmi különös, hogy kínai befektetők akarják megvásárolni a német Kuka robotgyártót - jelentette ki Josef Kaeser, a Siemens vezérigazgatója Angela Merkel pekingi látogatása alkalmából egy üzleti rendezvényen. Ha józanul szemléljük a dolgokat be kell látnunk, hogy Németország a háború után minden más nemzetnél jobban profitált az exportból és a globalizációból. "A globalizáció azonban nem egyirányú utca. Jönnek szembe is" - fogalmazott. Mindez csak azt igazolja - tette hozzá -, hogy Németország mennyire erős és technológiai szempontból mennyire vonzóvá váltak vállalatai. Ez teljesen rendjénvaló dolog.

A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a Siemens maga azonban nem érdeklődik a Kuka megvásárlása iránt. "Ha érdekelne bennünket, már rég léptünk volna az ügyben" - fogalmazott.

A Kínával fenntartott kereskedelmi kapcsolatokról szólva a Siemens vezérigazgatója drasztikus fejlődéssel jellemezte az elmúlt húsz évet. Miközben a német vállalatok egykor csak exportáltak - egyebek között technológiai ismereteket is - és eközben "nagyon jó üzletet csináltak", addig Josef Kaeser szavai szerint manapság már kemény versenyben kell kiérdemelniük a megrendeléseket. A Siemens számára Kína változatlanul nagyon fontos piac - szögezte le a vezérigazgató.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.