2016. június 13. 03:52

A Siemens vezérigazgatója szerint kínai vállalatok németországi cégvásárlásai, például a Kuka robotgyáró megvásárlása is a globalizáció természetes és helyénvaló következményei.

Nincs abban semmi különös, hogy kínai befektetők akarják megvásárolni a német Kuka robotgyártót - jelentette ki Josef Kaeser, a Siemens vezérigazgatója Angela Merkel pekingi látogatása alkalmából egy üzleti rendezvényen. Ha józanul szemléljük a dolgokat be kell látnunk, hogy Németország a háború után minden más nemzetnél jobban profitált az exportból és a globalizációból. "A globalizáció azonban nem egyirányú utca. Jönnek szembe is" - fogalmazott. Mindez csak azt igazolja - tette hozzá -, hogy Németország mennyire erős és technológiai szempontból mennyire vonzóvá váltak vállalatai. Ez teljesen rendjénvaló dolog.

A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a Siemens maga azonban nem érdeklődik a Kuka megvásárlása iránt. "Ha érdekelne bennünket, már rég léptünk volna az ügyben" - fogalmazott.

A Kínával fenntartott kereskedelmi kapcsolatokról szólva a Siemens vezérigazgatója drasztikus fejlődéssel jellemezte az elmúlt húsz évet. Miközben a német vállalatok egykor csak exportáltak - egyebek között technológiai ismereteket is - és eközben "nagyon jó üzletet csináltak", addig Josef Kaeser szavai szerint manapság már kemény versenyben kell kiérdemelniük a megrendeléseket. A Siemens számára Kína változatlanul nagyon fontos piac - szögezte le a vezérigazgató.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.