2001. február 12. 11:00

A KSH adatai szerint 2000-ben a kereskedelmi szálláshelyek 5.8 m vendéget és 17.9 m vendégéjszakát regisztráltak. Ez 5, illetve 4%-kal haladja meg az egy évvel azelőttit.

A vendégforgalom 58%-át a külföldiek által eltöltött vendégéjszakák jelentették. A kereskedelmi szálláshelyek bevételei meghaladták a 140 mrd forintot, melynek közel 60%-a a szállásdíjakból származott.

A Magyar Nemzeti Bank előzetes fizetésimérleg-adatai szerint az idegenforgalom egyenlege 2000-ben 2,531 m euró, 3,723 m euróbevétel és 1,192 millió eurókiadás eredményeként keletkezett.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.