TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A felcsúti fociklub honlapja szerint úgy tűnik, hogy Simicska Lajos kihátrált a miniszterelnök által felkarolt gárda mögül és immár nem támogatja cégei révén a csapatot.

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia honlapján tételesen felsorolva megtalálható a klubot támogatók névsora, a minap azonban jelentős átalakuláson esett át ez a lista. A nagyjából 1 hónappal ezelőtti állapot szerint 3 Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég is támogatta a felcsúti klubot, az aktuális állapot szerint ez a helyzet már megváltozott.

A támogatók között ugyanis a Hír TV Zrt., a Pro-Aurum Zrt., és Simicska-birodalom egyik zászlóshajójának tartott Közgép Zrt. sem szerepel.

A helyzettel kapcsolatban megkerestük a Közgépet és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát is. A Közgép nem kívánta kommentálni az esetet, a PFLA pedig cikkünk megjelenéséig nem válaszolt a kérdéseinkre.

Így nincs konkrét információnk sem a támogatás megszünésének időpontjáról, sem pedig arra vonatkozóan, hogy egy lejáró támogatási szerződést nem újítottak-e meg, vagy szerződésbontásról van-e szó valamelyik fél részéről.

Ez alapján mindenesetre elég egyértelműnek tűnik, hogy Simicska Lajos cégei által kihátrált a miniszterelnök szülőfalujának futballcsapata mögül, mely egyébként számos kormányközeli támogatót is magáénak tudhat. 

Demján is szakított

A régi és a most aktuális támogatói lista alapján azonban nem Simicska Lajos volt az egyedüli, aki kihátrált a klub mögül. A listák összevetése szerint a TriGránit mellett maga Demján Sándor sem tartozik már a Felcsútot protezsálók közé.

Kihátrált továbbá a Stadler Trains, a BÁV, a NET Média (ők működtetik a portfolio.hu-t és a penzcentrum.hu-t), valamint az FGSZ Földgázszállító is a Sió-Eckes és a Coca-Cola mellett.

Jöttek újak...

Az aktuális lista szerint új támogatóként megjelent a klub mögött a Penny Market, az Alcsúti Arborétum és a Dolomit Kőbányászati Kft. Utóbbi cég a kormányfő édesapjához kötődik, ahogy egyébként a mai napig támogatóként szereplő Gánt Kő és Tőzeg Kft.

Vannak hű támogatók

A Gánt Kő és Tőzeg mellett több más cég is kitartott a felcsúti klubnál. Így a támogatók között megtaláljuk

  • a Molt, melyben az államnak 24,74 százalékos tulajdonrésze van,
  • az OTP Bankot, Lakástakarékot és Jelzálogbankot,
  • a Garancsi Istvánhoz köthető Duna Takarékot,
  • az FHB-t, ebben 7,32 százaléka van az államnak,
  • a Lázár-testvérek érdekeltségébe tartozó CBA-t,
  • a kormány stratégiai partnerét, a Suzukit,
  • az új-Közgéppé fejlődő Duna Aszfaltot
  • és a Békés Drént is.

Utóbbival több közbeszerzést is közösen nyert meg a klub tulajdonosa, Mészáros Lőrinc cége. A felcsúti polgármester egyébként a Búzakalász 66 Kft.-n és a Vivien Víz Kft-n keresztül is protezsálja a klubot.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.