3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A felcsúti fociklub honlapja szerint úgy tűnik, hogy Simicska Lajos kihátrált a miniszterelnök által felkarolt gárda mögül és immár nem támogatja cégei révén a csapatot.

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia honlapján tételesen felsorolva megtalálható a klubot támogatók névsora, a minap azonban jelentős átalakuláson esett át ez a lista. A nagyjából 1 hónappal ezelőtti állapot szerint 3 Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég is támogatta a felcsúti klubot, az aktuális állapot szerint ez a helyzet már megváltozott.

A támogatók között ugyanis a Hír TV Zrt., a Pro-Aurum Zrt., és Simicska-birodalom egyik zászlóshajójának tartott Közgép Zrt. sem szerepel.

A helyzettel kapcsolatban megkerestük a Közgépet és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát is. A Közgép nem kívánta kommentálni az esetet, a PFLA pedig cikkünk megjelenéséig nem válaszolt a kérdéseinkre.

Így nincs konkrét információnk sem a támogatás megszünésének időpontjáról, sem pedig arra vonatkozóan, hogy egy lejáró támogatási szerződést nem újítottak-e meg, vagy szerződésbontásról van-e szó valamelyik fél részéről.

Ez alapján mindenesetre elég egyértelműnek tűnik, hogy Simicska Lajos cégei által kihátrált a miniszterelnök szülőfalujának futballcsapata mögül, mely egyébként számos kormányközeli támogatót is magáénak tudhat. 

Demján is szakított

A régi és a most aktuális támogatói lista alapján azonban nem Simicska Lajos volt az egyedüli, aki kihátrált a klub mögül. A listák összevetése szerint a TriGránit mellett maga Demján Sándor sem tartozik már a Felcsútot protezsálók közé.

Kihátrált továbbá a Stadler Trains, a BÁV, a NET Média (ők működtetik a portfolio.hu-t és a penzcentrum.hu-t), valamint az FGSZ Földgázszállító is a Sió-Eckes és a Coca-Cola mellett.

Jöttek újak...

Az aktuális lista szerint új támogatóként megjelent a klub mögött a Penny Market, az Alcsúti Arborétum és a Dolomit Kőbányászati Kft. Utóbbi cég a kormányfő édesapjához kötődik, ahogy egyébként a mai napig támogatóként szereplő Gánt Kő és Tőzeg Kft.

Vannak hű támogatók

A Gánt Kő és Tőzeg mellett több más cég is kitartott a felcsúti klubnál. Így a támogatók között megtaláljuk

  • a Molt, melyben az államnak 24,74 százalékos tulajdonrésze van,
  • az OTP Bankot, Lakástakarékot és Jelzálogbankot,
  • a Garancsi Istvánhoz köthető Duna Takarékot,
  • az FHB-t, ebben 7,32 százaléka van az államnak,
  • a Lázár-testvérek érdekeltségébe tartozó CBA-t,
  • a kormány stratégiai partnerét, a Suzukit,
  • az új-Közgéppé fejlődő Duna Aszfaltot
  • és a Békés Drént is.

Utóbbival több közbeszerzést is közösen nyert meg a klub tulajdonosa, Mészáros Lőrinc cége. A felcsúti polgármester egyébként a Búzakalász 66 Kft.-n és a Vivien Víz Kft-n keresztül is protezsálja a klubot.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!