2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Jogerős magyarországi bírósági ítélet hiányában egy apróbb technikai hibára hivatkozva nem zárhatták volna ki 3 évre a Közgépet a közbeszerzési eljárásokban való részvételtől - írja a Világgazdaság.

A kizárás azonban megtörtént, ezért az Európai Bizottság ellenőrei a győr-gönyűi kikötőfejlesztési számláknál 25 százalékos pénzügyi bírságot javasolnak - írja a Világgazdaság. Ez a legmagasabb pénzügy korrekciónak számít, vagyis a nettó 6,89 milliárd forintos fejlesztés tenderkiírás szerinti 94,5 százalékos támogatásintenzitást figyelembe véve 1,6 milliárd forintos bírságot jelent.

A cikk szerint az EU logikája úgy foglalható össze, hogy amíg nincs jogerős bírósági határozat a Közgép ügyében, addig a néhány négyzetméres baki legfeljebb alkalmatlansági ok lehet, de nem tekinthető hamis információnak. Ezt a Döntőbizottság a céget hamis nyilatkozattétel miatt nem tilthatta volna el a közbeszerzési eljárásokban való részvételtől 3 évre. Ha ez a logika érvényesül, akkor várhatóan további következményekkel kell számolni minden olyan eljárás esetében is, ahol bebizonyosodik, hogy Simicska cégét jogtalanul zárták ki.

Előzmények
3 évre félreállították Simicskáékat tavaly júliusban
2016 februárban született jogerős ítélet

Megújul a pesti Duna-part

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!