1p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ma letették a TV2 vételárát, közjegyzői letétben van a pénz - mondta a Simicskához köthető Fonyó cégének ügyvédje a Népszavának.

Óvári Győző, a Megapolis Media Zrt. ügyvédje arról tájékoztatta a Népszavát, hogy a mai napon a TV2 opciós szerződés szerinti vételárát közjegyzői letétbe helyezték a Közjegyzői Kamaránál, a pontos összeget azonban nem számszerűsített.

Erre azért volt szükség, mert a Ptk. így rendelkezik abban az esetben, ha a felek között jogvita alakul ki. Óvári kifejtette, egy jogi eljárás keretein belül fogják tisztázni, hogy az opciós szerződés létrejötte után a TV2 Media Group Holdings Kft. körüli cégmozgások jogszerűen történtek-e.

Az ügyvéd a lapnak leszögezte, a vételi jog gyakorlásának két feltétele van

  • egyrészt, hogy a szándékot bejelentsék,
  • másrészt hogy fizessenek is érte, lépésükkel mindkét kitétel teljesült.

A ProSiebenSat.1 zálogjogával kapcsolatban kifejtette, hogy annak törlését senki nem kérte: ügyfelem ezzel terhelve szerezte meg a céget, gyakorlatilag semmi nem változik, csak a zálogjog mást terhel. Hozzátette, hogy ennek tisztázása jelenleg is zajlik. 

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!