Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az egyes tagállamokról megfogalmazott korábbi ország- és szektorstratégiák megújítását irányítja majd az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) szakpolitikai alelnökeként Simor András, az MNB volt elnöke, aki a magyar gazdaság állapotát és fejlődését is vizsgálja majd - írja hétfői számában a Napi Gazdaság.

Simor András, akinek július 1-jén lesz az első munkanapja a bankban, a lapnak elmondta: az ország- és szektorstratégiák célja, hogy meghatározza azokat a kereteket, amelyek mentén a bank az egyes tagországokban, illetve egyes gazdasági szektorokban, iparágakban befektetési, illetve hitelezési tevékenységét végzi.

Az EBRD rendszeresen vizsgálja minden egyes célország gazdaságának állapotát és fejlődését - így Magyarországét is -, valamint előrejelzéseket készít a gazdaságok fejlődésének várható irányáról és mértékéről, elsősorban abból a célból, hogy meghatározza, hogyan tudna a leghatékonyabban hozzájárulni az egyes országok gazdasági felzárkóztatásához.

A stratégiákkal kapcsolatos kérdéseken túlmenően feladatai közé tartozik még az EBRD és a tagországok kormányai, illetve a bank és a nemzetközi szervezetek közötti kapcsolatok fenntartása és lehetőségek szerinti bővítése. Ennek keretein belül az EBRD - a tagországok kérésére - egyes szakpolitikai kérdésekben tanácsadási tevékenységet folytat, illetve szakpolitikai javaslatokat fogalmaz meg - ismertette Simor András.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.