TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az ENSZ által készített felmérés szerint folyamatosan nő világszerte az internetezők aránya, jelenleg mintegy 655 millió ember éri el a netet.

Az ENSZ Gazdasági és Fejlesztési szervezete az UNCTAD felmérése szerint egyre több fejlődő országbeli embernek van lehetősége a világhálóra kapcsolódni. Így ma már ezeknek az országokból kerül ki az új felhasználók csaknem egyharmada.

Az UNCTAD éves jelentése szerint – amely az E- Commerce and Development címet viseli – a globális felhasználói ráta 30 százalékos. A fejlődés igen dinamikus, hiszen a mostani 655 millió jóval meghaladja az egy évvel korábbi 500 milliós netezői számot.

Az ENSZ szakosított szervezete szerint a legerősebb növekedés a fejlődő térségekben figyelhető meg – köszönhetően az alacsonyabb bázisadatoknak -, így Ázsiában 44 százalékkal, Afrikában 43 százalékkal, Latin-Amerikában pedig 33 százalékkal nőt az internetezők száma. A két legfejlettebb régióban sem állt meg a bővülés, az európai szörfölők is 33 százalékkal lettek többen, míg Észak-Amerikában 10 százalékos bővülést mértek. A tanulmány kiemeli, hogy még mindig az USA vezet a felhasználók számát illetően, hiszen mintegy 143 millió ember használja a világhálót. Erősen jön fel Kína, amely immáron a második legnagyobb internetezői táborral bír, amely 56,6 millió embert jelent.

Az UNCTAD előrejelzése szerint az e-commerce forgalom 50 százalékkal bővül az idén, értékben pedig 2,3 milliárd dollár lesz. A fejlődés a jelentés szerint töretlen lesz, hiszen a következő, 2003-as évre 3,9 milliárdos forgalmat prognosztizál a nemzetközi szervezet. Az adatoknál azonban problémát jelent, hogy az információs szakadék szélesedni fog a fejlett és a fejlődő országok között, hiszen az e-commerce fejlődése szinte kizárólag előbbi régiónak köszönhető. Az UNCTAD számai szerint ugyanis a forgalom 45 százaléka az USA-ban, 25 százaléka Nyugat-Európában, 15 százaléka pedig Japánban zajlik.

Árnyékolja a képet, hogy míg a fejlettebb részeken viszonylag magas a száz főre jutó internet penetráció. Ezzel szemben Afrikában csak 118 emberre jut egy netkapcsolat.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.