3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Bár szinte egyetlen vállalat sem ragaszkodik a rekkenő hőségben a hivatali öltözetre vagy munkaruhára vonatkozó előírások szigorú betartásához, a lazább szabályokba a rövidnadrág már nem fér bele, derül ki az mfor.hu Heti Hármasából.

Menedzsment Fórum: - Tesznek-e bármilyen engedményt, lazítanak-e a hivatali öltözetre vagy a munkaruházatra vonatkozó szabályokon a nyári hőség idején?

Bábel Gabriella, a Kogart Ház igazgatója és a Telki Kórház marketingvezetője:


- Mindkét intézményünk helyiségei klimatizáltak, így a lazább munkahelyi viselet nem indokolt. Mindössze a Kogart Ház alsó szintjén működő étteremben vezettünk be némi könnyebbséget, ahol például - a minőséget tükrözendő - a teremfőnököknek hagyományosan öltönyt kell viselniük, ám a meleg idején ettől eltekintünk a teraszunk területén.

A Telki Kórházban is megjelenési szabályzat alapján öltözködnek a dolgozók. Nem viselhetnek például piercinget, de tilos a hosszú, élénk színű műköröm, valamint meghatározzuk a szoknya hosszát is. A klimaberendezés működését kompenzálandó a díszítő jellegű villanyok leoltásával járulunk hozzá a hőségriadóhoz és a takarékos energia-gazdálkodáshoz.

A kertészeknek és a karbantartóknak a meleg ellenére is kötelező viselet a hosszúnadrág - mindkét épületben. Mivel elsődleges az egészség, inkább azt kértük, hogy óránként tíz percet menjenek hűsölni a zárt helyiségekbe.

Kiricsi Karola, a Budapesti Közlekedési Vállalat szóvivője:


- A nagy nyári melegben lazábban öltözhetnek a BKV dolgozók. Engedélyezett a rövid ujjú ing és nyakkendőt sem kötelező viselni. Az ellenőröknek csak a metró területén kell egyenruhát viselniük, más járműveken nem, a rövidnadrág viszont tilos.

A fokozódó hőség miatt folyamatos a vízellátás a végállomásokon, és arra is lehetőség nyílik, hogy a sofőröket - amennyiben jelzik a műszakvezetőnek - a műszakon belül egy társuk váltsa le. A végállomásokon a sofőrök szigorúan betartják a háromperces várakozási időt, ami garantálja a pihenést és a folyadékpótlást.


Sótér Krisztina, a Ricoh Hungary Kft. marketingkommunikációs menedzsere:

Sótér Krisztina

- A vállalaton belüli öltözködéssel kapcsolatban cégünk arculati szabályzatot hozott létre. A munkavállalókat két csoportba soroljuk: az elsőbe azok a kollégák tartoznak, akik napi kapcsolatban állnak az ügyfelekkel (kereskedelmi képviselők, szerviztechnikusok), a másodikat pedig azok az irodai dolgozók alkotják, akik ritkán találkoznak velük.

Az ügyfelekkel gyakran találkozó kollégák közül a férfiaknál az öltöny és a nyakkendő, a hölgyeknél pedig a kosztüm vagy a szoknya (esetleg nadrág) és a blúz az előírt viselet. Ettől a szabálytól csak nagy hőségben, harminc fok felett térhetnek el a kollégák.

Ilyenkor a férfiak rövid ujjú ingben és nyakkendő nélkül is megjelenhetnek a tárgyalásokon. A hölgyeknek könnyebb dolguk van, csupán vékonyabb blúzt és szoknyát kell felvenniük. A szerviztechnikusoknál szintén előírás az ápolt, kulturált viselet, az ő munkájukat a légkondicionált autók könnyítik.

Az ügyfelekkel ritkán találkozó kollégák számára szintén előírás az elegáns viselet, azonban ők könnyebben átvészelik a meleget, mivel az irodák légkondicionáltak, s az öltözködésre vonatkozó szabályok kevésbé szigorúak.

Péntekenként pedig úgynevezett "casual Friday"-t tartunk: ezen a napon még jobban lazítunk az előírásokon, így a kollégák akár farmert vagy lenvászon nadrágot is viselhetnek, de a rövidnadrág még ezen a napon is tilos.

Istvánko Viktória

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!