TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Bár szinte egyetlen vállalat sem ragaszkodik a rekkenő hőségben a hivatali öltözetre vagy munkaruhára vonatkozó előírások szigorú betartásához, a lazább szabályokba a rövidnadrág már nem fér bele, derül ki az mfor.hu Heti Hármasából.

Menedzsment Fórum: - Tesznek-e bármilyen engedményt, lazítanak-e a hivatali öltözetre vagy a munkaruházatra vonatkozó szabályokon a nyári hőség idején?

Bábel Gabriella, a Kogart Ház igazgatója és a Telki Kórház marketingvezetője:


- Mindkét intézményünk helyiségei klimatizáltak, így a lazább munkahelyi viselet nem indokolt. Mindössze a Kogart Ház alsó szintjén működő étteremben vezettünk be némi könnyebbséget, ahol például - a minőséget tükrözendő - a teremfőnököknek hagyományosan öltönyt kell viselniük, ám a meleg idején ettől eltekintünk a teraszunk területén.

A Telki Kórházban is megjelenési szabályzat alapján öltözködnek a dolgozók. Nem viselhetnek például piercinget, de tilos a hosszú, élénk színű műköröm, valamint meghatározzuk a szoknya hosszát is. A klimaberendezés működését kompenzálandó a díszítő jellegű villanyok leoltásával járulunk hozzá a hőségriadóhoz és a takarékos energia-gazdálkodáshoz.

A kertészeknek és a karbantartóknak a meleg ellenére is kötelező viselet a hosszúnadrág - mindkét épületben. Mivel elsődleges az egészség, inkább azt kértük, hogy óránként tíz percet menjenek hűsölni a zárt helyiségekbe.

Kiricsi Karola, a Budapesti Közlekedési Vállalat szóvivője:


- A nagy nyári melegben lazábban öltözhetnek a BKV dolgozók. Engedélyezett a rövid ujjú ing és nyakkendőt sem kötelező viselni. Az ellenőröknek csak a metró területén kell egyenruhát viselniük, más járműveken nem, a rövidnadrág viszont tilos.

A fokozódó hőség miatt folyamatos a vízellátás a végállomásokon, és arra is lehetőség nyílik, hogy a sofőröket - amennyiben jelzik a műszakvezetőnek - a műszakon belül egy társuk váltsa le. A végállomásokon a sofőrök szigorúan betartják a háromperces várakozási időt, ami garantálja a pihenést és a folyadékpótlást.


Sótér Krisztina, a Ricoh Hungary Kft. marketingkommunikációs menedzsere:

Sótér Krisztina

- A vállalaton belüli öltözködéssel kapcsolatban cégünk arculati szabályzatot hozott létre. A munkavállalókat két csoportba soroljuk: az elsőbe azok a kollégák tartoznak, akik napi kapcsolatban állnak az ügyfelekkel (kereskedelmi képviselők, szerviztechnikusok), a másodikat pedig azok az irodai dolgozók alkotják, akik ritkán találkoznak velük.

Az ügyfelekkel gyakran találkozó kollégák közül a férfiaknál az öltöny és a nyakkendő, a hölgyeknél pedig a kosztüm vagy a szoknya (esetleg nadrág) és a blúz az előírt viselet. Ettől a szabálytól csak nagy hőségben, harminc fok felett térhetnek el a kollégák.

Ilyenkor a férfiak rövid ujjú ingben és nyakkendő nélkül is megjelenhetnek a tárgyalásokon. A hölgyeknek könnyebb dolguk van, csupán vékonyabb blúzt és szoknyát kell felvenniük. A szerviztechnikusoknál szintén előírás az ápolt, kulturált viselet, az ő munkájukat a légkondicionált autók könnyítik.

Az ügyfelekkel ritkán találkozó kollégák számára szintén előírás az elegáns viselet, azonban ők könnyebben átvészelik a meleget, mivel az irodák légkondicionáltak, s az öltözködésre vonatkozó szabályok kevésbé szigorúak.

Péntekenként pedig úgynevezett "casual Friday"-t tartunk: ezen a napon még jobban lazítunk az előírásokon, így a kollégák akár farmert vagy lenvászon nadrágot is viselhetnek, de a rövidnadrág még ezen a napon is tilos.

Istvánko Viktória

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.