2009. május 11. 14:44

Változatlanul élénk az érdeklődés a Postapartner Program keretében meghirdetett posták üzemeltetésére. A Magyar Posta 2007 októbere óta 141 posta működtetésére kötött szerződést postapartnerekkel. A jelenleg futó közbeszerzési pályázaton élesedő versenyhelyzetet mutatja, hogy a kijelölt posták háromnegyedére két vagy több jelentkező akad.

A Magyar Posta 2007 végén hirdette meg a hálózat átalakítását célzó Postapartner Programot, amely keretében az állami társaság posták üzemeltetésére keres együttműködő partnereket. A program első két üteme lezárult, annak eredményeként hét megyében és Budapesten újabb 141 helyen postapartnerek biztosítják a szolgáltatást.

A program harmadik üteme 2008 októberében indult kilenc megyében. A cég nyílt, háromszakaszos közbeszerzési eljárás útján választja ki a partnereket. A jelentkezők az eredményes előminősítést követően vehetnek részt a pályázat második, részvételi szakaszában. A Postapartner Program harmadik ütemében 70 pályázó 380 posta üzemeltetésére nyújtott be érvényes részvételi jelentkezést, azaz 37 kivételével a meghirdetett 417 szolgáltatóhely mindegyikére akadt érdeklődő. A leendő postapartnerek döntő hányada, majdnem 80 százaléka társas vállalkozás vagy egyéni vállalkozó, és egyre nagyobb azoknak az aránya – több mint a fele a jelentkezőknek – akiknek eddig semmilyen postai tapasztalatuk, kapcsolatuk nem volt. A közbeszerzési eljárás harmadik szakasza az ajánlattételi szakasz, amely jelenleg is tart. Az eredményhirdetés július első felében várható. A sikeres pályázókkal előreláthatólag augusztusban köthet szerződést a Magyar Posta, és az új postapartnerek ez év őszén vehetik át a posták üzemeltetését.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.