TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. augusztus 13. 06:09

Bár a nézőszám éves szinten kissé visszaesett, a filmrajongók nem pártoltak el, a nyári bemutatók pedig különösen sok mozilátogatót vonzottak - írja szerdai számában a Világgazdaság.

Az idei bevételi rekorder jelenleg a 367 ezer nézőt vonzó Mamma Mia Abba-musical, a második helyen pedig az Indiana Jones áll 274 ezres nézőszámmal. Egy hete megy a magyarországi mozikban az év eddigi legnagyobb nemzetközi kasszasikere, A sötét lovag, és már meghaladta a hatvanezres nézőszámot.

A lapnak nyilatkozó Farkas Sándor, a Forum Hungary ügyvezetője úgy látja, tovább erősödik az a tendencia, ami szerint az emberek az egyes filmekért járnak moziba, és csak kevésbé a mozizás élményéért.

Elmondta azt is, hogy a visszaeső nézőszám nem hozott jelentős változást a jegybevételben a jegyárak emelkedése miatt. A magyar filmek az idén egyelőre nem robbantottak a pénztáraknál, ez alól csak a 9 1/2 randi a kivétel, ami eddig közel kétszázezer nézőt vonzott a mozikba - számol be a Világgazdaság. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.