1p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Bár a nézőszám éves szinten kissé visszaesett, a filmrajongók nem pártoltak el, a nyári bemutatók pedig különösen sok mozilátogatót vonzottak - írja szerdai számában a Világgazdaság.

Az idei bevételi rekorder jelenleg a 367 ezer nézőt vonzó Mamma Mia Abba-musical, a második helyen pedig az Indiana Jones áll 274 ezres nézőszámmal. Egy hete megy a magyarországi mozikban az év eddigi legnagyobb nemzetközi kasszasikere, A sötét lovag, és már meghaladta a hatvanezres nézőszámot.

A lapnak nyilatkozó Farkas Sándor, a Forum Hungary ügyvezetője úgy látja, tovább erősödik az a tendencia, ami szerint az emberek az egyes filmekért járnak moziba, és csak kevésbé a mozizás élményéért.

Elmondta azt is, hogy a visszaeső nézőszám nem hozott jelentős változást a jegybevételben a jegyárak emelkedése miatt. A magyar filmek az idén egyelőre nem robbantottak a pénztáraknál, ez alól csak a 9 1/2 randi a kivétel, ami eddig közel kétszázezer nézőt vonzott a mozikba - számol be a Világgazdaság. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!