2p

A Hankook Tire bővíteni akarja dunaújvárosi üzemét - mondta a dél-korai látogatáson tartózkodó Sólyom László köztársasági elnök hétfőn magyar újságíróknak Szöulban.

Az államfő hangsúlyozta: a vállalat nagyon meg van elégedve, nagyon jó beruházásnak tartja dunaújvárosi gyárát, és bővíteni akarja.

Az MTI úgy tudja, hogy a Hankook 400 millió dolláros beruházás-fejlesztést tervez egy éven belül Magyarországon.

Sólyom László elmondta, utazása alatt folytatott megbeszélésein végig azzal találkozott, hogy ha megvannak a feltételek, akkor nagyon szívesen jönnek Magyarországra a befektetők.

Hozzátette: a találkozóin máris voltak konkrét ajánlatok, dél-koreai és magyar részről egyaránt, a mezőgazdaságtól kezdve az ipari termelés területéig, a tudományos együttműködést sem hagyva ki.

A köztársasági elnök beszámolt arról, hogy készülőben van a Magyar Tudományos Akadémia és a dél-koreai alapkutatási intézet között egy olyan megállapodás, miszerint Magyarországon négymillió dollárral indítanának egy közös alapkutatási intézetet.

Sólyom László jelenlétében Várkonyi László, a Külügyminisztérium szakállamtitkára átadta a tiszteletbeli konzuli címet Cso Hjon Siknek, a Hankook Tire alelnökének.

Az államfő hétfőn délelőtt Dél-Korea legnagyobb szigete, az 565 ezer fős Csedzsu kormányzójának vendége volt, a kormányzó délben díszebédet adott Sólyom László tiszteletére.

A köztársasági elnök megmászta a sziget egyik fő látnivalóját, a Napfelkelte-csúcsot, amely a tengerből kiemelkedett vulkán, és eredetileg nem tartozott a szigethez.

Sólyom László délután ellátogatott a Hankjung szélerőműparkba.

A magyar köztársasági elnök vasárnap kezdte négynapos állami látogatását Dél-Koreában.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!