<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

A Hankook Tire bővíteni akarja dunaújvárosi üzemét - mondta a dél-korai látogatáson tartózkodó Sólyom László köztársasági elnök hétfőn magyar újságíróknak Szöulban.

Az államfő hangsúlyozta: a vállalat nagyon meg van elégedve, nagyon jó beruházásnak tartja dunaújvárosi gyárát, és bővíteni akarja.

Az MTI úgy tudja, hogy a Hankook 400 millió dolláros beruházás-fejlesztést tervez egy éven belül Magyarországon.

Sólyom László elmondta, utazása alatt folytatott megbeszélésein végig azzal találkozott, hogy ha megvannak a feltételek, akkor nagyon szívesen jönnek Magyarországra a befektetők.

Hozzátette: a találkozóin máris voltak konkrét ajánlatok, dél-koreai és magyar részről egyaránt, a mezőgazdaságtól kezdve az ipari termelés területéig, a tudományos együttműködést sem hagyva ki.

A köztársasági elnök beszámolt arról, hogy készülőben van a Magyar Tudományos Akadémia és a dél-koreai alapkutatási intézet között egy olyan megállapodás, miszerint Magyarországon négymillió dollárral indítanának egy közös alapkutatási intézetet.

Sólyom László jelenlétében Várkonyi László, a Külügyminisztérium szakállamtitkára átadta a tiszteletbeli konzuli címet Cso Hjon Siknek, a Hankook Tire alelnökének.

Az államfő hétfőn délelőtt Dél-Korea legnagyobb szigete, az 565 ezer fős Csedzsu kormányzójának vendége volt, a kormányzó délben díszebédet adott Sólyom László tiszteletére.

A köztársasági elnök megmászta a sziget egyik fő látnivalóját, a Napfelkelte-csúcsot, amely a tengerből kiemelkedett vulkán, és eredetileg nem tartozott a szigethez.

Sólyom László délután ellátogatott a Hankjung szélerőműparkba.

A magyar köztársasági elnök vasárnap kezdte négynapos állami látogatását Dél-Koreában.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.