<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Újabb gyártást telepít magyar cégéhez a svéd Ikea. Ezzel párhuzamosan a Swedwood Sopron Bútor Kft.-nél hétmilliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházás kezdődött. Ha a mostani beruházás befejeződik, a vállalat lesz az Ikea legnagyobb kapacitású kelet-közép-európai gyára, számol be a Napi Gazdaság.

Sopron Délkeleti Ipari Parkjában elkezdődött annak az összesen hétmilliárd forint értékű zöldmezős beruházásnak a megvalósítása, amely jelentős volumenű kapacitásbővítést tesz lehetővé a svéd Ikea érdekeltségi körébe tartozó Swedwood Sopron Bútor Kft. számára.

Dietrich Szilárd, a társaság ügyvezető igazgatója elmondta, a beruházás hátterében az áll, hogy a világ egyik legnagyobb bútorforgalmazó cége tavaly úgy döntött, Magyarországra telepíti a kontinensen értékesített, furnérozott forgácslapból készülő konyhafrontok gyártását. Az ügyvezető igazgató közölte, a beruházásért külföldi cégek is ringbe szálltak. Az új gyárat mintegy 2,3 milliárd forint költséggel építik fel az ipari parkban. A gépek és eszközök beszerzésére 4,7 milliárd forintot költenek.

A termelés várhatóan még szeptemberben megkezdődik. A fejlesztéssel párhuzamosan a jelenleg 520 dolgozót foglalkoztató Swedwood már az idén mintegy 130 fővel növeli a dolgozói létszámot, s 2012-ig újabb 130 fős bővítést tervez. Dietrich hozzátette, a programban a jelenlegi üzemük fejlesztése is szerepel. Itt elsősorban tömör fából gyártanak konyhafrontokat. A tervek szerint 2012-től már összesen évi 4 millió négyzetméter konyhafront készül a soproni üzemekben, írja a Napi Gazdaság.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.