2017. január 12. 16:46

A magyar származású milliárdos az összeomlásra játszott Donald Trump győzelme előtt és után is. Nem kellett volna.

Csaknem egymilliárd dollárt veszített Donald Trump megválasztását követően Soros György – írja a The Wall Street Journal nyomán a hvg.hu. A magyar származású – Trump ellenfelét, Hillary Clintont jelentős összegekkel támogató – milliárdos ugyanis rosszul mérte fel a helyzetet a republikánus jelölt meglepetésszerű győzelme után.

Soros arra játszott, hogy összeomlik a tőzsde, tanácsadói azonban tévedtek: az első sokk után komoly felfutás kezdődött a részvénypiacokon, a legnagyobb amerikai cégek tőzsdei árfolyamát összesítő Dow Jones Ipari Átlag például több mint 9 százalékot emelkedett.
 
Ez nem jött be Sorosnak, de az év igen 
 
Ezzel egyidejűleg Stanley Druckenmiller, Soros korábbi helyettese, aki segített a befektetőnek a brit font elleni 1992-es, hatalmas sikert hozó spekulációban, szépen kaszált a Trump győzelmét követő tőzsdei rallyn. A magyarázat egyszerű: homlok egyenest ellenkező spekulációt folytattak.
 
Soros tavaly nyáron, hosszú kihagyás után tért vissza az aktív kereskedéshez, biztonsági játékosként aranyat vett, ami azt mutatta, hogy piaci zavarokra számított.
 
Mindazonáltal a tavalyi év jól sikerült a milliárdosnak: cégbirodalma összességében 5 százalékos hasznot könyvelhetett el. 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.