TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A magyar származású milliárdos az összeomlásra játszott Donald Trump győzelme előtt és után is. Nem kellett volna.

Csaknem egymilliárd dollárt veszített Donald Trump megválasztását követően Soros György – írja a The Wall Street Journal nyomán a hvg.hu. A magyar származású – Trump ellenfelét, Hillary Clintont jelentős összegekkel támogató – milliárdos ugyanis rosszul mérte fel a helyzetet a republikánus jelölt meglepetésszerű győzelme után.

Soros arra játszott, hogy összeomlik a tőzsde, tanácsadói azonban tévedtek: az első sokk után komoly felfutás kezdődött a részvénypiacokon, a legnagyobb amerikai cégek tőzsdei árfolyamát összesítő Dow Jones Ipari Átlag például több mint 9 százalékot emelkedett.
 
Ez nem jött be Sorosnak, de az év igen 
 
Ezzel egyidejűleg Stanley Druckenmiller, Soros korábbi helyettese, aki segített a befektetőnek a brit font elleni 1992-es, hatalmas sikert hozó spekulációban, szépen kaszált a Trump győzelmét követő tőzsdei rallyn. A magyarázat egyszerű: homlok egyenest ellenkező spekulációt folytattak.
 
Soros tavaly nyáron, hosszú kihagyás után tért vissza az aktív kereskedéshez, biztonsági játékosként aranyat vett, ami azt mutatta, hogy piaci zavarokra számított.
 
Mindazonáltal a tavalyi év jól sikerült a milliárdosnak: cégbirodalma összességében 5 százalékos hasznot könyvelhetett el. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.