2001. március 13. 11:00

Soros György szerint nem fenyegeti a világgazdaságot válság, mivel a pénzügyi struktúrák nagyon erősek.

Az információtechnológián alapuló új gazdaság (IT) - sokkal ciklikusabb a hagyományos gazdaságnál, így a napokban is tapasztalható gyors mértékű visszaesése, az IT-szektor papírjainak tőzsdei árfolyamcsökkenése nem szokatlan - mondta Soros György az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) és az IMC Nemzetközi Üzleti Iskola üzleti reggelijén, kedden.

A magyar származású, világszerte ismert üzletember szerint a tőzsdei hossz korábban gyorsította az IT-szektor erősödését, most a bessz viszont ennek gyengüléséhez vezet. Véleménye szerint nem fenyegeti a világgazdaságot válság, mivel a pénzügyi struktúrák nagyon erősek, a gazdasági lassulás ellen pedig több, monetáris és fiskális eszközzel lehet harcolni, így például az adók és a kamatok csökkentésével.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.