2p

Ki a felelős az EU-s rekorder hazai inflációért?
Élesedik a konfliktus a jegybank és a kormány közt: kinek van igaza?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Simor Andrással - vegyen részt és kérdezzen Ön is a korábbi jegybankelnöktől!

2023. november 29. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Brutális áremelkedésen ment át a nyári vizes vb városligeti helyszíne, ahol a szinkronúszó versenyeket rendezték meg.

Augusztus végén hirtelen 400 millióval lett drágább a vizes vb szinkronúszás helyszíne előre nem látható okok miatt, így a kezdeti 4,8 milliárdos költség 5,2 milliárdra ugrott. Most további drágulást jegyző hirdetmény jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben.

Ennek nyomán a nyertes vállalkozó, a Penta Industry még 83 millió forinttal többet számlázhat ki a megrendelőnek, a Bp2017 Kft.-nek, így a szinkronúszás és felkészülési létesítmények összesen nettó 5,3 milliárd forintba kerültek.

(Fotó: MTI)

A módosításra most is előre nem látható okok miatt volt szükség a hirdetmény szerint. Részben a tartalékkereten felül további pótmunkákat rendeltek meg, részben pedig "előre nem látható próbaüzem előírás miatt maga után vonja az alapszerződés módosításának szükségességét" - olvasható a módosítás indoklásában.

A Ramor Frigyes többségi tulajdonában lévő Penta Industry a szinkronúszás és felkészülési létesítményei mellett a Bibó Kollégium felújításán is dolgozott a vizes vb-vel összefüggésben, igaz, az a projekt még a világverseny végére sem készült el. Egyekeb mellett ők építik a kisvárdai stadiont, a mezőkövesdi sportszállót és a ksvárdai fedett sportcsarnok előkészítő munkáit is a Penta Industry láthatja el.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!