<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Brutális áremelkedésen ment át a nyári vizes vb városligeti helyszíne, ahol a szinkronúszó versenyeket rendezték meg.

Augusztus végén hirtelen 400 millióval lett drágább a vizes vb szinkronúszás helyszíne előre nem látható okok miatt, így a kezdeti 4,8 milliárdos költség 5,2 milliárdra ugrott. Most további drágulást jegyző hirdetmény jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben.

Ennek nyomán a nyertes vállalkozó, a Penta Industry még 83 millió forinttal többet számlázhat ki a megrendelőnek, a Bp2017 Kft.-nek, így a szinkronúszás és felkészülési létesítmények összesen nettó 5,3 milliárd forintba kerültek.

(Fotó: MTI)

A módosításra most is előre nem látható okok miatt volt szükség a hirdetmény szerint. Részben a tartalékkereten felül további pótmunkákat rendeltek meg, részben pedig "előre nem látható próbaüzem előírás miatt maga után vonja az alapszerződés módosításának szükségességét" - olvasható a módosítás indoklásában.

A Ramor Frigyes többségi tulajdonában lévő Penta Industry a szinkronúszás és felkészülési létesítményei mellett a Bibó Kollégium felújításán is dolgozott a vizes vb-vel összefüggésben, igaz, az a projekt még a világverseny végére sem készült el. Egyekeb mellett ők építik a kisvárdai stadiont, a mezőkövesdi sportszállót és a ksvárdai fedett sportcsarnok előkészítő munkáit is a Penta Industry láthatja el.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.