2p

Tovább növelte tulajdonrészét Spéder Zoltán a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt-ben. A befektető tavaly mondott le az OTP vezérigazgató-helyettesi posztjáról.

Spéder Zoltán, volt OTP Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese közvetett és közvetlen tulajdoni részesedése 17,1 százalékról 25 százalékra nő a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt-ben (BIF). A bejelentést a társaság és Spéder Zoltán közösen tették meg a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Spéder Zoltán közvetlen irányítási befolyása alá tartozó A64 Vagyonkezelő Kft.  2007. november 12-én kötött tőzsdei ügylet keretében 1.189.810 darab 100 forintos névértékű BIF részvényt vásárolt 980 forintos árfolyamon a Raiffeisen Bank Zrt. közreműködésével. Ugyanezen a napon tőzsdén kívül kötött határidős ügylet keretében 2008. január 4-i teljesítéssel további 850.000 darab 100 forintos névértékű BIF részvényt vásárolt 980 forint árfolyamon az Árkopás Vagyonkezelő Kft.-től.

Az ügyletek után az A64 Vagyonkezelő Kft. közvetett és közvetlen tulajdoni részesedése együttesen a társaságban a 25 százalékra (6.458.050 darab részvény) növekszik, ami teljes egészében közvetlen részesedés. Mindezek következtében Spéder Zoltán közvetett és közvetlen tulajdoni részesedése együttesen a társaságban 25 százalékra növekszik, ami teljes egészében közvetett részesedés.

A DonaDöme Kft., amely Nobilis Kristóf, a BIF igazgatótanácsa tagjának közvetlen irányítása alatt áll, bejelentette, hogy 262.130 darab BIF részvényt adott el november 12-én a tőzsdén, 980 forintos árfolyamon. Ezzel a DonaDöme Kft. közvetlen, illetve Nobilis Kristóf közvetett részesedése a társaságban 32,175 százalékról 31,16 százalékra csökkent. A korábbi bejelentés alapján a tőzsde B kategóriájában szereplő BIF legnagyobb tulajdonosa a DonaDöme Kft. és az A64 Vagyonkezelő Kft. mellett az Ungár Anna igazgatótanácsi tag által képviselt PIÓ 21 Kft., amelynek részesedése 24,62 százalék.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!