2007. november 14. 08:19

Tovább növelte tulajdonrészét Spéder Zoltán a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt-ben. A befektető tavaly mondott le az OTP vezérigazgató-helyettesi posztjáról.

Spéder Zoltán, volt OTP Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese közvetett és közvetlen tulajdoni részesedése 17,1 százalékról 25 százalékra nő a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt-ben (BIF). A bejelentést a társaság és Spéder Zoltán közösen tették meg a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Spéder Zoltán közvetlen irányítási befolyása alá tartozó A64 Vagyonkezelő Kft.  2007. november 12-én kötött tőzsdei ügylet keretében 1.189.810 darab 100 forintos névértékű BIF részvényt vásárolt 980 forintos árfolyamon a Raiffeisen Bank Zrt. közreműködésével. Ugyanezen a napon tőzsdén kívül kötött határidős ügylet keretében 2008. január 4-i teljesítéssel további 850.000 darab 100 forintos névértékű BIF részvényt vásárolt 980 forint árfolyamon az Árkopás Vagyonkezelő Kft.-től.

Az ügyletek után az A64 Vagyonkezelő Kft. közvetett és közvetlen tulajdoni részesedése együttesen a társaságban a 25 százalékra (6.458.050 darab részvény) növekszik, ami teljes egészében közvetlen részesedés. Mindezek következtében Spéder Zoltán közvetett és közvetlen tulajdoni részesedése együttesen a társaságban 25 százalékra növekszik, ami teljes egészében közvetett részesedés.

A DonaDöme Kft., amely Nobilis Kristóf, a BIF igazgatótanácsa tagjának közvetlen irányítása alatt áll, bejelentette, hogy 262.130 darab BIF részvényt adott el november 12-én a tőzsdén, 980 forintos árfolyamon. Ezzel a DonaDöme Kft. közvetlen, illetve Nobilis Kristóf közvetett részesedése a társaságban 32,175 százalékról 31,16 százalékra csökkent. A korábbi bejelentés alapján a tőzsde B kategóriájában szereplő BIF legnagyobb tulajdonosa a DonaDöme Kft. és az A64 Vagyonkezelő Kft. mellett az Ungár Anna igazgatótanácsi tag által képviselt PIÓ 21 Kft., amelynek részesedése 24,62 százalék.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.