2007. november 14. 08:19

Tovább növelte tulajdonrészét Spéder Zoltán a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt-ben. A befektető tavaly mondott le az OTP vezérigazgató-helyettesi posztjáról.

Spéder Zoltán, volt OTP Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese közvetett és közvetlen tulajdoni részesedése 17,1 százalékról 25 százalékra nő a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt-ben (BIF). A bejelentést a társaság és Spéder Zoltán közösen tették meg a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Spéder Zoltán közvetlen irányítási befolyása alá tartozó A64 Vagyonkezelő Kft.  2007. november 12-én kötött tőzsdei ügylet keretében 1.189.810 darab 100 forintos névértékű BIF részvényt vásárolt 980 forintos árfolyamon a Raiffeisen Bank Zrt. közreműködésével. Ugyanezen a napon tőzsdén kívül kötött határidős ügylet keretében 2008. január 4-i teljesítéssel további 850.000 darab 100 forintos névértékű BIF részvényt vásárolt 980 forint árfolyamon az Árkopás Vagyonkezelő Kft.-től.

Az ügyletek után az A64 Vagyonkezelő Kft. közvetett és közvetlen tulajdoni részesedése együttesen a társaságban a 25 százalékra (6.458.050 darab részvény) növekszik, ami teljes egészében közvetlen részesedés. Mindezek következtében Spéder Zoltán közvetett és közvetlen tulajdoni részesedése együttesen a társaságban 25 százalékra növekszik, ami teljes egészében közvetett részesedés.

A DonaDöme Kft., amely Nobilis Kristóf, a BIF igazgatótanácsa tagjának közvetlen irányítása alatt áll, bejelentette, hogy 262.130 darab BIF részvényt adott el november 12-én a tőzsdén, 980 forintos árfolyamon. Ezzel a DonaDöme Kft. közvetlen, illetve Nobilis Kristóf közvetett részesedése a társaságban 32,175 százalékról 31,16 százalékra csökkent. A korábbi bejelentés alapján a tőzsde B kategóriájában szereplő BIF legnagyobb tulajdonosa a DonaDöme Kft. és az A64 Vagyonkezelő Kft. mellett az Ungár Anna igazgatótanácsi tag által képviselt PIÓ 21 Kft., amelynek részesedése 24,62 százalék.

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.